„Pro herce Christophera Waltze, který hraje v nové bondovce Spectre postavu Blofelda, jsme šili patnáct vest a jedno sako. Vesty budou v bílé barvě a sako v námořnické modré," upřesnil Jindřich Koryčan, obchodní ředitel oděvní firmy Bernhardt Fashion CZ.

Zakázka, která měla být hotová ve čtvrtek, odejde z Prostějova do Anglie o den dříve.

„V pátek je natáčecí den, takže filmaři budou vesty i sako potřebovat. Na oblečení vždycky dáváme jméno postavy, protože je obtížné identifikovat herce," řekl obchodní ředitel oděvní firmy, která v lednu vyráběla pro stejný film obleky jinému zápornému hrdinovi.

„Bylo to pro postavu Hinxe, kterého hraje americký profesionální wrestlingový zápasník Dave Bautista. Šili jsme pro něj osmnáct obleků a šest sak," připomněl Jindřich Koryčan.

Zřejmě obléknou i Bonda

Podle jeho slov je možné, že v oblecích či vestách z prostějovské dílny se na filmovém plátně objeví i představitel Jamese Bonda.

„Nikdy předem nevíme, jestli budeme pro film ještě něco vyrábět. Předpokládáme však, že nakonec oblečeme i hlavního hrdinu, kterého hraje Daniel Craig," myslí si obchodní ředitel firmy, která bývala dceřinnou společností oděvního gigantu OP Prostějov.

„Záporní hrdinové se oblékají vždycky dříve, kladní hrdinové až na samotný závěr. Záporní hrdinové toho také více zničí, takže se pro ně vyrábí více obleků. Do jednoho filmu také většinou putuje několik variant obleků. Jeden oblek musí být luxusní a špičkově zpracovaný, protože ten se používá na natáčení detailních záběrů. Pak šijeme několik kopií od jednoho obleku, kteří používají dubléři nebo herci ve scénách, kde není detail tak důležitý," vysvětlil obchodní ředitel firmy, která obléká i světové osobnosti či členy královské rodiny.

Kromě hollywoodské hvězdy Morgana Freemana, představitele Jamese Bonda Pierce Brosnana či Michaela Douglase si oblek z prostějovské dílny vzal i Glenn Freemantle, a to minulý rok na předávání Oscarů.

Zhodnotit, jak to záporným hrdinům sluší v oblecích a vestách z prostějovské dílny, budou moct lidé koncem roku. Čtyřiadvacátá bondovka s názvem Spectre, která se natáčela v Mexiku, Itálii či Rakousku, má plánovanou premiéru na 6. listopadu. (ham)