„Prodej zmrzliny se již dá srovnat s tím, jaký máme přes léto. Tvoří se nám fronty až k muzeu," řekla s úsměvem v úterý dopoledne Lenka Fojtková z cukrárny Florida.
„Na odbyt jdou všechny druhy, ale mezi favority patří klasika, jako je vanilková, čokoládová, jahodová, oříšková, šmoulová, citrónová, punčová či pistáciová," dodala Lenka Fojtková.
Fronta zákazníků se v úterý tvořila i před cukrárnou Aida.
„Prodej zmrzliny je v plném proudu a jde na odbyt. Lidé mají nejvíce rádi čokoládovou, citrónovou, vanilkovou a jahodovou," potvrdil zaměstnanec cukrárny.
Mraženou pochoutku nabídnou jejich milovníkům i v Kavárně Atrium.
„Kromě vanilkové a čokoládové jsou v oblibě i netradiční druhy, jako je karamelová, oříšková, skořicová nebo s příchutí vlašského ořechu," řekla majitelka kavárny Jana Šimková.
Na průzkum po prostějovských kavárnách a cukrárnách vyrazil i Samuel Šiler s Natálií Kubištíkovou.
„Obešli jsme tři cukrárny a v každé z nich jsme si dali zmrzlinu. I když v žádné cukrárně nebyla zmrzlina špatná, nejvíc nám chutnala z Aidy," shodli se studenti prostějovské Střední odborné školy podnikání a obchodu.
„Nejvíc mi chutná cookies zmrzlina," přiznala se Natálie Kubištíková, zatímco její spolužák zvolil jahodovou příchuť.