Čubernice by mohla v budoucnu ožít

Například v případě Motelu Čubernice se plánuje, že by se v budoucnu dočkal oprav.

„Určitě bychom ho nechtěli zprovoznit v takové podobě, v jaké je teď," uvedl jednatel společnosti M.B.S. Mini Brewery System, která je vlastníkem objektu, Jan Vácha.

Ten zatím neprozradil, k jakému účelu by měly Čubernice sloužit.

„Možností je víc, ale aktuálně máme i jiné investiční plány. Za nějaké dva tři roky bychom na změnách měli začít pracovat," sdělil Jan Vácha.

Firma, v níž je jednatelem, je ovšem majitelem bývalého rekreačního střediska OP Prostějov jen krátce. Ještě v roce 2012 totiž areál s motelem vlastnil Jindřich Skácel, který je v současnosti pronajímatelem Galerie Bašta ve Školní ulici v Prostějově.

„K prodeji mě vedly finanční důvody. Nevěřil jsem v oživení přehrady," vyjádřil se k transakci.

Zlechov se opravuje volnějším tempem

Na dalších dvou rekreačních střediscích v okrese už se pracovat začalo.

Hotel Zlechov se například dočkal zajištění proti bezdomovcům a některých úprav. Majitel Ladislav Koláček loni na podzim vysvětlil, že by rád bývalé výletní místo i dějiště svateb otevřel v novém už v roce 2016. Na začátku dubna, o zhruba pět měsíců později, už je s odhady opatrnější.

„Zatím jsme letos s pokračováním v pracích nezačali. Postupně budeme objekt spravovat, ale plány ohledně otevření už příští rok byly možná příliš smělé. V současnosti spíše zvolňujeme," sdělil Ladislav Koláček, který také přiblížil důvody pro dočasné přerušení rekonstrukce.

„Jsou za tím finance, není jich nadbytek," dodal.

I na Upolínu se prý pracuje

Určitých úprav doznal také léta zavřený hotel Upolín, který se nachází na samotě jihozápadně od Kladek. Majitele se do uzávěrky kontaktovat nepodařilo.

Starosta Kladek, v jejichž katastru se areál nachází, Josef Hofman však potvrdil, že se na stavbě už pracovalo.

„Od podzimu jsem na místě nebyl, ale vím, že se tam začalo na budově něco dělat. Majitele jsem jednou viděl a říkal, že má v plánu to rekonstruovat," uvedl starosta obce.