Postaral se o to Jiří Červinka, autor petice za lidi z uliček kolem aquaparku Koupelky.

Nelíbí se mu, že lidé, kteří si prostory před domem udržují, mají za toto místo využívané jako odstavná plochy platit. A rozhodl se jednat.

„Hlavní je vybudovat aspoň nějaká místa. Tyto pozemky jsou jedinou možností, kde mohou lidé z těchto ulic parkovat a teď si je ještě město zpoplatňuje,“ řekl zastupitelům k petici, která požaduje rekonstrukci ulic, více místa pro auta a bezplatné parkování.

Milan Sedlo, hokejový šéf SK Prostějov 1913, hovoří k prostějovským zastupitelům.
Jestřábi v nemilosti. Zamezme jim činnost, vyzývali zastupitelé

Dva a půl tisíce ročně se dají přežít

Na své vystoupení čekal celé pondělní odpoledne a pak večer, dočkal se až v úterý. S výsledkem ale spokojený být nemohl.

On a dalších více než sto petentů se v brzké době změny nedočkají. A nadále budou platit dvě stě korun měsíčně za metr čtvereční městského pozemku k parkování.

Zastupitelé se totiž vzácně shodli, že nynější stav je vyhovující.

„Problém s parkováním je i v jiných částech města. A všude se dvě stovky platí, nemůžeme dělat výjimky,“ odpověděl mu náměstek Jiří Pospíšil. Překvapivě se pak k němu přidal jindy jeho hlasitý kritik, František Švec.

„Částka necelých dvou a půl tisíc korun za rok se dá přežít. Zcela s nynějším přístupem města v této otázce souhlasím, další ale zní, zda veřejné parkoviště nevybudovat,“ podotkl Švec.

Jednání prostějovského zastupitelstva - zleva Hana Naiclerová, František Švec, čtvrtý zleva František Filouš
Opozice napadla dva roky starý posudek, neuspěla

Rekonstrukce ulic

On i jeho kolegové byli předtím autory petice obviněni, že lokalitu s úzkými ulicemi, kde se příliš s autem manévrovat natož parkovat nedá, neznají. A nestarají se o ni.

Ani přes vlažný postoj zastupitelů se ale Červenka nevzdává.

„Rádi bychom rekonstrukci ulic a do té doby nic za parkování neplatit. Navíc, na auta je potřeba víc než metr čtverečný,“ připomíná. Zda však jeho petice uspěje je otázkou. Nejčastěji se k nim většina zastupitelů staví tak, že ji pouze vezme na vědomí.

Historická lokomotiva před prostějovským nádražím
Co bude s prostějovskou lokomotivou? Budoucnost má nejistou