Již osmý ročník pohádkového lesa dětem ukázal To nejlepší z večerníčků. Na třinácti stanovištích se malí soutěžící setkali s nejrůznějšími pohádkovými postavami. Potkali Pata a Mata, Makovou panenku a motýla Emanuela, Šmouly, Rumcajse a spoustu dalších.

Na stanovištích je čekala hromada úkolů. Například museli zvládnout let na koštěti, měli za úkol vybrat, co nepatří do vody či do přírody. Skládali obrázky a vezli náklad na malém náklaďáku.

„Jsme tu už po několikáté a strašně se nám tu líbí. Soutěže nás moc baví, není jediná, která by nebyla dobrá,“ nadšeně řekly Markéta a Kája.

Koncert Mirai na prostějovském náměstí
VIDEO: Mirai zaplnili prostějovské náměstí a fanynky šílely

Cesta vedla přes pole až do lesa. Jednalo se o tří kilometrovou trasu, kde byla potřeba pořádná obuv. Vedla z kopce do kopce přes temný les až do slunného cíle, kde na malé šikuly čekala zasloužená odměna.

„První dva ročníky byly spíše menší, jen pro místní. Letos už ale pokračujeme v osmém ročníku a přišlo 160 dětí. Což je na Hrochov opravdu skvělé. Všechno si tvoříme sami, šijeme kostýmy, vymýšlíme stanoviště, a to vše za pomoci sboru dobrovolných hasičů. Snažíme se také každý rok vymyslet nové téma pohádkového lesa. V minulosti jsme měli například Indiány a Šmouly. Chtěl bych také moc poděkovat všem co přišli a hlavně všem pomocníkům, bez nich by se tato akce nemohla uskutečnit,“ sdělil pro Deník organizátor Jiří Trunda.

V cíli bylo připraveno malování na obličej a tvořivá dílna. Kdo chtěl, mohl si půjčit koloběžku. Vítanou atrakcí byl také skákací hrad. Všude voněla spousta dobrého jídla a také se losovala tombola.

Celé odpoledne si děti mohly zatancovat s Monikou a na závěr večera byla pohádka O Červené Karkulce.

Premiérový prostějovský letňák byl vyprodaný
Premiérový letňák v Prostějově byl vyprodaný