Slavnostní předávání se uskutečnilo v Městském divadle v Prostějově.

Večerem provázel moderátor Marek Eben a na jevišti prostějovského divadla vystoupila i populární jména: Pepa Vojtek, Jiří Lábus, Inflagranti, či The Addams Sisters. 

Náměstek olomouckého primátora Filip Žáček
Zásah v Olomouci bez obvinění. Radní dál pracuje, u Bristolu pokračují

CENA ZA CELOŽIVOTNÍ PŘÍNOS: LIBOR VOJKŮVKA
Český naivní malíř, který se narodil v Rychlově u Bystřice pod Hostýnem. Jeho díla jsou zastoupena v mnoha světových galeriích. Je také autorem večerníčku pro děti. Žije a tvoří ve Šternberku.

HUDBA: LENKA DOHNALOVÁ
Olomoucká pedagožka a sbormistryně. V současné době je sbormistryní tří pěveckých těles, se kterými koncertuje po celé republice. Nejdéle vede Komorní sbor Lenky Dohnalové Mlynářové, jenž založila a umělecky i produkčně řídí již více než dvacet let.

VÝTVARNÉ UMĚNÍ: VÍT JOHN
Malbě a grafice se věnuje profesionálně od roku 1992. Svá díla vystavoval na mnoha autorských a kolektivních výstavách v České republice, ale i v zahraničí.

DIVADLO: VLADIMÍR ČAPKA
Významný ochotnický divadelník, zakladatel Divadelního souboru Josefa Kajetána Tyla v Brodku u Přerova. Divadlo hrál už od dětství a byl také okresním místopředsedou Svazu českých divadelních ochotníků.

FILM, ROZHLAS A TELEVIZE: MIROSLAV KROBOT
Narodil se v roce 1951 v Šumperku, ale sám se označuje za Zábřežáka. V roce 2014 debutoval jako filmový režisér se snímkem Díra u Hanušovic, který získal tři České lvy. V tomto ročníku Cen Olomouckého kraje byl nominován za film Kvarteto, který se natáčel v Olomouci.

Miss OK 2018 v Besedě v Otrokovicích.
OBRAZEM: Středoškolačky bojují o korunku Miss OK

LITERATURA: LUBOMÍR NOVOTNÝ
Cenu obdrží za knihu Krčmaňská aféra: tajemný pokus o atentát na československé ministry. Ta připomíná události známé pod názvem Krčmaňská aféra, která po několik měsíců roku 1947 hýbala politickým děním třetí republiky.

TRADIČNÍ LIDOVÁ KULTURA, OCHRANA A POPULARIZACE KULTURNÍCH HODNOT: VLASTIVĚDNÉ MUZEUM V ŠUMPERKU
Vlastivědné muzeum v Šumperku získá cenu za novou interaktivní expoziciv Lovecko-lesnickém muzeu na zámku Úsov. Muzeum otevřelo zrenovovanou expozici domácí fauny a lesnictví.

CENA VEŘEJNOSTI: PĚVECKÝ SBOR CANTABILE
Komorní sbor má 24 členů a tvoří jej zejména studenti středních a vysokých škol, kteří v minulosti dlouhodobě zpívali v Dětském pěveckém sboru Cantabile. Sbor si za dva roky své činnosti připsal také řadu úspěchů, například zlatou medaili z mezinárodní soutěže Svátky písní Olomouc 2016 nebo reprezentaci Olomouckého kraje v rámci festivalu Kulturní léto v Senátu 2017.

CENA HEJTMANA: DANA HLOBILOVÁ
Přerovská malířka vedle několika zdařilých týmových realizací v Praze a Karlových Varech zaujala zejména světovým úspěchem na výstavě EXPO 58 v Bruselu se skleněnou „zpívající fontánou”. Fontána je po rekonstrukci a od roku 2009 je součástí expozice Národního technického muzea v Praze. Dana Hlobilová žije a tvoří v Praze, v letošním roce oslaví 90 let. Patří mezi ty umělce, jejichž tvorba má nezpochybnitelný nadregionální význam.

MISTR TRADIČNÍ RUKODĚLNÉ VÝROBY: JOSEF SÝKORA
V Loučanech na Olomoucku si zřídil vlastní dílnu a s manželkou provozuje i malý obchůdek, kde nabízí především svoji produkci. Je také duchovním otcem projektu „Hanácké glétování“, jehož cílem je sdružovat místní drobné řemeslníky a oceňovat jejich práci. Pravidelně se účastní řemeslnických trhů a jarmarků a podílí se na dobré pověsti našeho regionu.

Ilustrační foto
Školáci "zdravě" svačí chipsy a pendreky z večerky. Pamlskový nesmysl čeká změna
Koncert Tomáše Kluse v olomouckém S-klubu
Tomáš Klus dvakrát vyprodal olomoucký Sklub. Takto to vypadalo
Hra Nebezpečné známosti Moravského divadla Olomouc
Nové taháky Moravského divadla: Starci na chmelu, Mozart i baletní Beatles