U stánků s burgery různých podob a chutí se tvořily dlouhé fronty.
„Je to masakr, ale určitě má cenu si počkat. Nikam nespěcháme,“ svěřili se Deníku Petr a Jana.
Mladý pár přicestoval z Hněvotína a svou ´tour de burger´ zahájil u červeného stanu, který patřil restauraci U Dřeváka. Úkol prý zněl jasně. „Ochutnat, co bude v našich silách. Kromě hamburgerů si určitě dáme rolovanou zmrzlinu, ta nám minule chutnala,“ usmála se Jana.
Areálem se linula vůně z připravovaných bulek a mas. V horkém dni, kdy teplota vyšplhala až ke 30 stupňům Celsia, přišly vhod vychlazené nápoje. V nabídce nechyběly různé druhy piva, domácí limonády, míchané nápoje ani ledové kávy.
Přítomné lákaly také churros. Křupavou španělskou pochoutku na způsob koblih si koupila například paní Zdena. „Neznám to, tak vyzkouším. Objednala jsem si ty s belgickou čokoládou a pokud mi to bude chutnat, zkusím i karamel,“ těšila se na sladký zážitek.
Burger Street Festival v Olomouci se měl konat původně už v květnu, ale veřejnou akci bylo možné uspořádat až o prvním červnovém víkendu. Program doprovázejí různé soutěže. Organizátoři se těší na návštěvníky i v neděli mezi 10. a 22. hodinou.