Od pondělí se otevírá kluziště v Konici.

„Bruslit začneme 17. prosince, ukončení provozu máme v plánu 17. února. To budou dětem na Prostějovsku končit jarní prázdniny, takže to hezky vyjde," zmínila se Šárka Fišerová, ředitelka Služeb města Konice.

Otevírací doba i cena vstupného zůstává stejná jako v minulém roce.

„Lidem bude led k dispozici každý den od 14 do 16 hodin.," upřesnila Šárka Fišerová s tím, že za dvouhodinovku na ledě zaplatí dospělí 60 korun, děti do patnácti let a studenti o polovinu méně.

Ledová plocha bude k dispozici i ve Stražisku.

„Ještě nebruslíme, ale už připravujeme všechno potřebné," potvrdil Jaroslav Kröner, starosta obce, která čeká ještě na silnější mrazy, protože nekrytý areál je na podnebí závislý.

„Led už chystáme tři dny, na bruslení ale zatím není. Doufáme, že počasí nezklame, rádi bychom otevřeli kluziště co nejdříve," nechal se slyšet Václav Nevrla ze Sokola Stražisko.

V Prostějově za 35Kč na dvě hodiny

Bruslaři už od léta zařezávají nože do ledu na zimním stadionu v Prostějově.

„Tento týden je plocha pro veřejnost otevřená v neděli, a to hodinu dopoledne a dvě hodiny odpoledne," informoval správce Ivo Horák, který rozpis ledové plochy na daný týden aktualizuje na internetových stránkách Domovní správy.

Za dvě hodiny na stadionu platí dospělí 35 korun, děti do 15 let o pět korun méně. Doprovod přispívá desetikorunou.

Rybníky bez vody

Pro milovníky bruslení v přírodních podmínkách je letošní zima obdobím půstu.

Ploch k trénování otoček a k řádění s pukem je ještě méně než minulý rok.

Kvůli opravě hráze je opět vypuštěný Podhradský rybník a obnažené dno má i bruslaři vyhledávaný rybník v Drozdovicích.

Přípravy na jeho revitalizaci začaly už v listopadu, kdy se začal vypouštět. Teď je třeba, aby vymrzl.

„Rybník potřebuje zásahy alespoň v omezené míře. Opravíme hlavně břehy, ale také výpustní a napouštěcí systém," informovala náměstkyně primátora Ivana Hemerková. Dělníci s bagrem tu pracovali ve středu, včera už ne.

Prohánět se bruslaři mohou po plumlovském Bidelci, na rybníku v Krasicích a opravdovým zážitkem je bruslení na zámeckých rybnících v Čechách pod Kosířem.