Setkání zájemců z celé republiky se uskuteční na konci února v centru Švýcárna v Moravském krasu, kam Brontosauři přesídlili ze své někdejší rezidence na plumlovském zámku.

„Na dobrovolnickém táboře se budeme minimálně dva týdny věnovat dětem z jedné severoindické školy a současně chceme pomáhat se stavebními pracemi v několika budhistických klášterech. Dalších čtrnáct dní bude vyhrazeno na putování po nebetyčných horách ve výšce až šest tisíc metrů nad mořem,“ navnadil šéf prostějovských členů hnutí Brontosaurus Rober Kubáň.

Pobytový víkend pro odvážlivce se na Švýcárně uskuteční od pátku 27. února do neděle 1. března. „Pro zájemce o expedici je účast na této akci velmi důležitá. Prodebatujeme vytvoření přípravných skupin, ale hlavně si tu bude možné ověřit, zda dotyčný tak náročnou výpravu skutečně zvládne. Součástí víkendu bude i herní prověrka připravenosti,“ uvedl Kubáň.

Během čtyř let, kdy Brontosauři v Indii působí, se jim podařilo navázat spolupráci dokonce s ladackým králem Namgyalem. Ten nad vesnicí, kde stojí škola, v níž mladí čeští nadšenci pomáhají s výchovnými programy, drží ochrannou ruku.

Akce Krajní meze je vhodná jen pro jednice s dobrou fyzickou a psychickou odolností. Sítem prostějovských organizátorů projde obvykle kolem dvaceti Brontosaurů ve věku kolem dvaceti let. Kromě domácích se předchozích výprav zúčastnili lidé z Prahy, Brna, Hradce Králové, severních Čech, ale i Slovenska. Do Indie vyráží tradičně ve dvou až třech po sobě následujících turnusech.