Zájem o ni je a bude. Svědčí o tom hojná účast příznivců jeho snímků, kteří si našli cestu na úterní slavnostní vernisáž. Ta se uskutečnila v podvečer v budově Státního okresního archivu v Prostějově.

„Jsem doslova uhranutá. Bobovy fotky mě vždy dokáží oslovit svou lidskostí a poselstvím,“ nechala se slyšet Marie S. postupující od jednoho panelu plného snímků k druhému.

Sám autor se fotografii věnuje od svých dvaceti let, od zpodobňování krajiny a města až po fotografii dokumentární a reportážní.

„Jestli jste čekali město jako architekturu či fotogenická zátiší, tak zkrátka milí návštěvníci nebuďte zklamaní, ale vy co mě znáte, víte, jaké fotografie ode mě máte očekávat, tak vy tolik zklamaní nebudete,“ řekl s úsměvem během svého krátkého uvítacího proslovu.

„Na fotkách najdete i zvířata, nejvíce psy, přidal jsem tam i tři ptáky a jednu kudlanku nábožnou, kterou jsem potkal u divadla,“ dodal s úsměvem.

Jeho výstava nese trefný název Prostějov očima Boba Pacholíka a navštívit ji můžete až do 29. října vždy v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin a v úterý, čtvrtek a pátek od 8 do 16 hodin.

Na přípravě výstavy se podíleli Státní okresní archiv Prostějov, Fotoklub Prostějov a Klub historický a státovědný v Prostějově.

Zrekonstruovaná hasičská zbrojnice ve Vrahovicích - slavnostní otevření v úterý 17. září 2019
Vrahovičtí hasiči mají nové zázemí. Podívejte se, slavnostně zbrojnici otevřeli
1. Z pramene které říčky se na tomto místě můžete napít?
Máme pro vás 10 fotohádanek z Prostějovska. Odhalte je a vyhrajte super časopisy