Baletní galavečer se konal pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje, který projekt finančně podpořil. Osvětlené oprýskané zdi zámku a tóny klasické i moderní hudby dokonale podtrhly taneční umění vystupujících.

"Byl to vlastně spontánní nápad. Když jsme tady před sedmi lety organizovali vernisáž výstavy Reona Argondiana, napadlo mě oslovit tehdejšího choreografa, aby v rámci vernisáže zařadil ukázku tanečního vystoupení. Krásně osvětlený zámek, kouzelná atmosféra a baletní představení mi vnukly myšlenku, proč neuspořádat celý baletní galavečer. A tak to všechno začalo," prozradila Deníku Edita Lachmanová, iniciátorka celého projektu a jeho hlavní organizátorka.

Jedenáctý ročník závodů dračích lodí Plumlovský drak, se uskutečnil v sobotu 31.8. 2019.
Bubny hnaly draky po hladině plumlovské přehrady

Úvodního slova se ujal náměstek hejtmana Petr Vrána a nový ředitel Moravského divadla David Gerneš. Představení se skládalo ze dvou částí. Večer otevírala ucelená ukázka baletu Paquita a druhá půlka večera byla ve znamení ukázek z Labutího jezera, The Beatles či Dona Quijota. Na diváky tak čekal nejen klasický balet, ale i moderní inscenace.

"Jsem velmi rád, že jsme mohli pokračovat ve spolupráci v tomto krásném projektu," uvedl David Gerneš.

Hvězdou večera byl Michal Štípa se svou dlouholetou taneční partnerkou Nikolou Márovou z pražského Národního divadla. "Je to jedna z posledních možností, kdy můžeme tento pár spolu vidět na jevišti," svěřil ředitel divadla.

"Michal Štípa se totiž stal hlavním choreografem, takže se bude více věnovat choreografii," vysvětlila Edita Lachmanová.

Baletní galavečer byl plný baletního umění a pohádkové atmosféry.

"Na baletu jsem poprvé a musím přiznat, že je to úžasné. K tomu krásné prostředí zámku - co víc si přát," chválila si divačka Jana Poulíčková. Všichni tanečníci sklidili bouřlivý potlesk. Večer byl opravdu úspěšný, diváci skandovali a tleskali vestoje.

"Věřím, že se příští rok tento večer opět uskuteční a bude stejně tak úspěšný jako ten dnešní," uzavřela Edita Lachmanová. 

Mikroregion Němčicko se baví - den plný soutěží, her a zábavy v Nezamyslicích
Mikroregion se bavil v Nezamyslicích. Takto to vypadalo