Na záběrech, které jsou již v rukou francouzské policie, je vidět, jak nákladní auto ve veliké rychlosti předjíždí. K manévru si však řidič zvolil nevhodné místo, protože se přes dopravní ostrůvky nemohl vrátit do svého pruhu. V jízdě tak pokračoval v protisměru, přičemž ohrozil protijedoucí vozidla. Jedno z nich se mu jen těsně vyhnulo úplným vyjetím ze silnice do trávy. 

Ze záběrů je také jasně patrné, že se jedná o český kamion společnosti Valatrans, jež zajišťuje nákladní dopravu. Ta se k incidentu již vyjádřila na svých sociálních sítích. "Dobrý den, aktuálně se Facebookem šíří video našeho kamionu ve Francii, již o něm víme. Za našeho řidiče se tímto omlouváme. Z jeho chování vyvodíme důsledky. Přejeme všem hezký den," stojí na facebookovém účtu firmy. 

K incidentu došlo 7. prosince 2005 na mezinárodním letišti v Miami
Polož ten batoh, křičeli. Nemoc mu to však nedovolila, skončil v kaluži krve

Počínání ridiče v komentářích odsoudila řada diskutujících. "Tohle by měl být bez diskuzí trestný čin. Kolik lidí mohlo být nešťastných. Vzal bych mu papíry a nechal ho zavřít. Měla by se těmito případy zabývat policie a vyvodit z toho nemalé důsledky," míní jeden z nich. 

Incident dal vzpomenout na nebezpečnou jízdu jiného českého řidiče kamionu, která se odehrála v lednu 2019 na bavorské silnici B12. Tehdy se předjíždějící řidič kamionu v hustém provozu jen těsně vyhnul čelnímu střetu s protijedoucími vozidly, mezi nimiž byl i autobus. Za úmyslné ohrožení bezpečnosti v silničním provozu byl následně odsouzen ke dvěma rokům a třem měsícům vězení.