Dorazili i psovodi a na řadu přišlo beranidlo.

"Po oznámení byly k inkriminovanému bytu v Prostějově okamžitě vyslány všechny dostupné hlídky včetně psovodů se služebními psy. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že v jednom z bytů se zabarikádoval dvaatřicetiletý muž. V bytě držel i svoji matku, a to proti její vůli. Žena opakovaně volala o pomoc," popisovala situaci policejní mluvčí Marie Šafářová s tím, že se z bytu ozývaly také výkřiky bolesti.

"Policisté měli důvodné podezření, že může být někdo ohrožen na životě nebo zdraví, s použitím beranidla vnikli do bytu," dodala Šafářová.

Agrese muže se poté otočila proti zasahujícím policejním hlídkám. Muž je ohrožoval nožem, snažil se na ně poštvat svého psa a oháněl se kolem sebe plynovou pistolí.

"Policisté jej opakovaně vyzývali, aby svého protiprávního jednání zanechal. Na to však agresor nijak nereagoval. Hlídky proto musely přistoupit k použití donucovacích prostředků a muže zpacifikovat," informovala dále Šafářová.

Po vyšetření a ošetření v nemocnici, byl muž umístěn v policejní cele. Kriminalisté jej obvinili ze spáchání trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na pět let. Po provedení nezbytných úkonů byl muž následující den propuštěn na svobodu.