Ukradli dřez za pár stovek

Prostějovsko – Nezvyklý lup se dostal do rukou dvěma zlodějům z Prostějovska. Muži ve věku dvacet čtyři a čtyřicet šest let totiž ukradl dřez.

„Kuchyňský dřez v hodnotě asi sedm set korun společně vzali z garáže u bytového domu v obci na Prostějovsku. Do garáže se muži vloupali za použití nalezeného klíče mezi prvním a šestým březnem letošního roku. Starší ze zlodějů si dřez ponechal s úmyslem zabudovat si ho do vlastní kuchyňské linky," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Zlodějům hrozí dva roky vězení. 

Vykradl automat

Prostějov – Škodu za tisíc korun za sebou nechal zloděj v Plumlovské ulici v Prostějově. V sobotu se někdy mezi čtvrt na čtyři a půl pátou odpoledne pustil do vykradení nápojového automatu.

„Ke krádeži došlo v obchodním centru. Zloděj se do přístroje dostal za pomoci násilí a poté z něho ukradl mince v hodnotě osm set korun. Škodu za dalších dvě stě korun způsobil zloděj poničením automatu," řekl policejní mluvčí František Kořínek. Dodal, že zloději nebo zlodějům hrozí až dva roky vězení. 

Ukradené nářadí ukryl v kompostu

Konice – Do problémů se zákonem se dostal sedmašedesátiletý muž z Prostějovska. Převzal totiž od svého syna kradené věci, pro které si následně zvolil nezvyklý úkryt.

„Starší z mužů se měl dopustit trestného činu podílnictví. Někdy v době od prvního do čtvrtého ledna tohoto roku od svého syna převzal dvě elektrické vrtačky, ačkoliv věděl, že jsou kradené. Policisté zjistili, že muž nářadí ukryl na zahrádce domu v kompostu," sdělil k případu policejní mluvčí František Kořínek. Šedesátníkovi nyní hrozí až čtyři roky vězení.