„Lupiči zastavili osobní auto bezpečnostní agentury, které není určeno k přepravě peněz. Pod hrozbou krátké střelné zbraně přinutili řidiče vystoupit a ze zavazadlového prostoru ukradli přepravovanou zásilku. Pak řidiči nastříkali do obličeje slzotvornou látku a ujeli z místa neznámo kam," popsala loupežné přepadení mluvčí policistů Irena Urbánková.

Místo peněz dokumenty

Lupiči přepadli bezpečnostní auto agentury Loomis.

„Musela to být obrovská chyba, protože přepadli kurýrní auto, které nemělo na palubě ani korunu. Vzali zásilky, které jsou zapečetěné ve vacích, dopředu nevěděli, zda tam jsou peníze. Byly tam pouze papíry a korespondence. Nebylo tam nic cenného, šlo o dokumentaci," řekl ředitel agentury Martin Pekárek.

Podle policistů jeli lupiči ve starším bílém autě.

„Po vozidle nyní pátráme. Na místě už nejsou uzávěry a silnice je plně průjezdná," potvrdila v patnáct hodin mluvčí policistů Marie Štrbáková.

Přemyslovický případ

Letos už se jedná o druhé ozbrojené přepadení na Prostějovsku. Trojice lupičů přepadla v únoru u Přemyslovic auto bezpečnostní agentury, které převáželo peníze. Lupičům, kteří s sebou měli brokovnice a samopal a posádce vozu vyhrožovali i ručními granáty, se podařilo ukrást třicet milionů korun. Jedním z pachatelů je podle policistů i Ján Bakalár, na kterého je vydán mezinárodní zatykač. Policistům se dosud nepodařilo lupiče dopadnout.