Hlavní líčení s Olgou Pospíšilovou, obžalovanou za nehodu policistů, se odehraje za necelý měsíc.

 „Bude to třináctého června ráno," informoval ve středu dopoledne prostějovský státní zástupce Ondřej Frgal.

Vyjádřil se, že řidička dostatečně nesledovala situaci v provozu, nevšimla si řádně označeného policejního vozu, který měl dle zákona přednost, a odbočením doleva mu zkřížila cestu.

 Přineslo úterní soudní stání v záležitosti nějaké novinky?

„Výslechy svědků u soudu nepřinesly téměř žádné nové poznatky," reagoval zástupce Frgal. Dodal, že svědkyně – chodkyně, která srážku viděla, vypovídala ve shodě s tím, co již dříve vylíčila policistům. Poznatky pak přednesl i soudní znalec.

„Znalecký posudek v úterý předložila i obhajoba. Týkal se auta policistů, šlo v něm o montáž radaru na přístrojovou desku vozu," zmínil se Ondřej Frgal.

Loňskou kolizi vozů nejvíc odnesl policista sedící na místě spolujezdce. Utrpěl zhmoždění a otok mozku s následným krvácením.

„Je stále na neschopence. Jeho zranění jsou natolik závažná, že už se k policii zřejmě nevrátí," uvedl v úterý pro ČTK jeho zmocněnec.

Šofér policejního vozu odmítl vypovídat

Tento policista si průběh nehody nepamatuje. Šofér policejního vozu pak vypovídat odmítl, prý z obavy o vlastní stíhání. Generální inspekce bezpečnostních sbo­rů však žádné podezření ze spáchání trestného činu u policistů nezjistila.

Policisté řidičku Olgu Pospíšilovou obvinili z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti loni v srpnu. Hrozí jí až čtyři roky vězení. Pronásledovaný motorkář se dopustil přestupku.

Fotodokumentace z nehody

Takto dopadlo policejní auto

Nehoda policejního civilního vozu s renaultem v Prostějově

A takto renault, se kterým se střetlo

Nehoda policejního civilního vozu s renaultem v Prostějově