V pátek dopoledne policie přistihla pětadvacetiletého mladíka na skútru značky Yuki pod vlivem drog v ulici Svatoplukova. Magistrát města Zlína mladíkovi vyslovil zákaz řízení, nyní mu tak za maření úředního rozhodnutí hrozí až tři roky za mřížemi.

Hned v sobotu odpoledne chytili při kontrole v ulici Wolkerova v Prostějově dvaadvacetiletou ženu pod vlivem drog.

„Test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amphetamin a metamphetamin/ex­tázi. Mladá žena se přiznala, že užila pervitin," informovala o případu tisková mluvčí policie Irena Urbánková.

A ve stejný den měli policisté napilno i mimo město.

Alkohol naměřili jednatřicetiletému řidiči v Rozstání, kterému zkouška prokázala 1, 30 promile v dechu a řidič se doznal, že předchozí večer vypil tři jedenáctky.

Méně pak policisté naměřili řidiči Škoda Felicia, který v sobotu dopoledne cestoval mezi Polomím a Bohuslavicemi.

„U pětatřiceti­letého řidiče policisté provedli dechovou zkoušku a naměřili mu 0,34 promile alkoholu v dechu," informovala mluvčí Irena Urbánková. Policisté muži další jízdu zakázali.

Zákazu řízení se nevyhnuli ani nezodpovědní řidiči, které policisté přistihli v neděli. Před půl jednou ráno byl nucen ukončit jízdu devětapadesátiletý muž s 1, 02 promile v dechu, kterému policisté na místě zadrželi řidičský průkaz.

Dalšímu řidiči, kterého hlídka stavěla o několik hodin později, konkrétně v neděli v devět ráno, pak test na alkohol vyšel negativně, zato test na omamné látky prokázal, že si dal marihuanu.