"Při prováděných úkonech se podezřelý ke všemu doznal a v pondělí mu bylo sděleno obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupež s desetiletou trestní sazbou odnětí svobody. Prověřováním případu se zjistilo, že pracovnice pošty, kterou muž ohrožoval střelnou zbraní, vydala pachateli z obavy o svůj život finanční hotovost 34 tisíc korun a losy v hodnotě tisíc korun," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že po přepadení při útěku pachatel okradl ženu o jízdní kolo, které bylo později nalezeno u místní pily v Dobromilicích.

Ilustrační foto
Potyčka v prostějovské herně: muž se sápal na obsluhu, dostal pěstí

Svršky i pistoli hodil do potoka

Lupič po zbavení se kola pokračoval dál pěšky a přitom se zbavoval svých oděvních svršků a v potoce byla policejními potápěči nalezena odhozená maketa střelné zbraně.

"Při útěku také skryl ve venkovním prostoru přímo v terénu v blízkosti potoka odcizené peníze včetně losů, kde byly ještě ten den policisty nalezeny," doplnila Zajícová.

V pátek 4. února 2022 ráno došlo k přepadení pobočky České pošty v Dobromilicích
Muž s pistolí přepadl poštu v Dobromilicích, pak ukradl kolo a zmizel

Známá firma pod vlivem drog

"Co se týká osoby pachatele, jedná se o uživatele návykových látek a recidivistu, který se v minulosti dopouštěl majetkové trestné činnosti a protiprávního jednání souvisejícím s návykovými látkami, za které byl odsouzen. Z naší strany byl dán státnímu zástupci podnět k podání návrhu vzetí obviněného do vazby, kde by bylo vedeno jeho trestní stíhání," uzavřela policejní mluvčí.