Zlodějky z drogerie odhalili pracovníci prodejny

Prostějov – Až dva roky vězení za krádeže hrozí dvěma ženám z Olomouce. Policisté je podezírají z toho, že během listopadu dvakrát vykradli drogerii v centru Prostějova.

„Ženy ve věku dvacet dva a dvacet čtyři let sedmnáctého listopadu ve tři hodiny v prodejně ukradli zboží za sedm tisíc korun. Zlodějky ale pracovníci prodejny poznali. Týden předtím totiž ve stejné drogerii ukradli zboží za devatenáct tisíc korun," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Dodal, že se ženy ke krádežím přiznaly. 

Ukradla kabelku, dopadla ji policie

Prostějov – Až deset let vězení hrozí šestadvacetileté ženě z Prostějova. Ve středu 21. října se v prostějovské ulici Karlov dopustila loupeže.

„Žena přistoupila k sedmasedmde­sátileté ženě a pokusila se jí z ramene stáhnout kabelku. Napadená ji nevydala, proto do ní útočnice strčila a povalila ji na zem. Při pádu útočnice silně zatáhla za řemínek kabelky, který přetrhla a kabelky se zmocnila," řekl k činu policejní mluvčí František Kořínek.

V kabelce se nacházely například peníze, platební karta, doklady, svazek klíčů a mobilní telefon.

„Ke zranění napadené ženy nedošlo. Policistům se ve spolupráci s městskými strážníky podařilo zlodějku dopadnout a obvinili ji z trestných činů loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku," vysvětlil policejní mluvčí František Kořínek. 

Policisté zjistili, kdo loupil v obchodech

Němčicko – Krádeže za desítky tisíc korun na Němčicku objasnili kriminalisté. Policisté ze tří krádeží obvinili mladistvého a z jedné také třiadvacetiletého muže z Přerovska.

„Zloději vykradli například hostinec, kde krádeží alkoholu, pečiva a sladkostí způsobili škodu za necelých devět tisíc korun. Mladší ze zlodějů se ještě dvakrát pokusil do stejného hostince vloupat a to v noci z 29. na 30. září a také o tři týdny později," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že se zloději nepodařilo do objektu dostat. Způsobil ale škodu za patnáct set korun.

V noci z 28. na 29. října 2015 pak se svým komplicem po rozbití skleněné výlohy vykradl prodejnu smíšeného zboží.

„Ukradli cigarety, alkohol a časopisy. Krádeží a poničením způsobili majiteli škodu za téměř padesát tisíc korun," dodal policejní mluvčí. Mladší ze zlodějů se ještě zkusil dostat do obchodu. Tentokrát však neuspěl. Výsledkem snažení zlodějů je hrozba dvouletého vězení pro staršího z nich a poloviční trest pro mladistvého.