V dílnách bral nářadí i pohonné hmoty

Stařechovice – Nářadí, ale také benzín si odnesl na začátku května zloděj z objektu ve Stařechovicích. Někdy mezi úterkem a středou se dostal po poničení plotu a betonových sloupků do areálu. A pak začal krást.

„V první budově prohledal dvě dílny a vzal dva kanystry s benzínem, kalač, dřevorubecký klín, palici či autobaterii z traktoru," sdělila policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že zloděj přibalil ještě křovinořez. Následně se dostal ještě do další budovy.

„Z ní zmizel tablet značky Lenovo, a ze zaparkovaných zemědělských strojů asi tři sta litrů nafty," dodala policejní mluvčí.

Policie našla zloděje dvou tun železa

Prostějov – Úspěch při pátrání po zloději kovů si připsali prostějovští policisté. Těm se podařilo objasnit krádeže, ke kterým došlo někdy mezi osmým a šestadvacátým lednem v prostějovské ulici Za Drahou.

„Tehdy neznámý zloděj opakovaně vnikl do oploceného objektu v demolici a ukradl ze sutin železný šrot. Policisté na případu pracovali a zjistili, že za krádežemi stál třiatřicetiletý muž z Přerovska. Ten se k činům přiznal," uvedla. Muž postupně ukradl více než dvě a půl tuny železného šrotu a způsobil tak škodu za necelých čtrnáct tisíc korun. Šrot následně prodal ve sběrných surovinách.

„Nejedná se přitom o žádného nováčka. Za podobnou trestnou činnost ho nedávno soud potrestal. Za lednové krádeže mu hrozí až tři roky vězení," sdělila Irena Urbánková.

Před jízdou se posilnila

Prostějov – Zdrogovanou ženu přistihli ve středu před třetí hodinou odpoledne policisté v Prostějově. Řidičku zastavili v ulici Za Drahou.

„Osmadvacetiletá žena za volantem auta značky BMW před jízdou podle dechové zkoušky nepila. Zato test na drogy byl pozitivní na cannabis," informovala policejní mluvčí Irena Urbánková. Dodala, že žena se k užití drog před jízdou přiznala.

„Policisté jí zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz," sdělila.