Zajímavostí je, že kradli nezávisle na sobě.

„Prvním ze zlodějů je třiačtyřicetiletý recidivista z Prostějova. Kriminalisté ho podezírají z nejméně dvanácti vloupání. Kromě sklepů se přiznal i ke vloupání do jedné kůlny ve dvoře bytového domu. Krádežemi si přišel na sportovní vybavení, nářadí, potraviny a alkohol a drogistické zboží,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Část ukradených věcí muž prodal a část u něho našla policie. Zloděj způsobil škodu za více než padesát tisíc korun, nyní čeká ve vazbě na soud. Ten mu může vyměřit až tři roky vězení.

Ze stejného jednání se bude zodpovídat i čtyřiadvacetiletý muž z Prostějova. Ten se měl ve stejném období dostat nejméně do tří sklepů v Prostějově.

„Vzal odsud elektroniku, nářadí a sportovní vybavení. Celkem za sebou nechal škody za téměř třicet tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí.

Při zadržení policisté u muže zajistili planžety a upravené klíče, pomocí kterých překonával zámky sklepních kójí.

„Dále u muže zajistili váhy používané při prodeji drog. Muž nejméně pěti dalším lidem obstarával a prodával pervitin,“ dodal policejní mluvčí. Muži, který se zabýval nejen vykrádáním, tak hrozí rovnou pět let vězení.