Obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy bylo padesátiletému muži sděleno policejním komisařem minulý týden.

Zásah v malé vesničce

"Předtím, než mu bylo sděleno obvinění, byl za pomoci donucovacích prostředků zadržen ve spolupráci s policisty ze zákrokové skupiny Olomouc v malé obci na Prostějovsku. Po zadržení proběhla v místě jeho bydliště domovní prohlídka, při které byly nalezeny komponenty sloužící k výrobě pervitinu, včetně kompletní varny, pervitin a marihuana," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že byl v poutech pod dohledem policistů eskortován na přerovskou služebnu, kde s ním proběhly další potřebné úkony. Noc přečkal v policejní cele a následující den, jak je uvedeno výše, si vyslechl obvinění.

Pervitin. Ilustrační foto.
V Prostějově lapili dealera pervitinu, hrozí mu až pět let

Perník vařil minimálně pět let

"Šetřením se zjistilo, že pervitin vyráběl minimálně od roku 2016 za zařízení k tomu sloužícím v obci na Přerovsku a taky na Prostějovsku. Minimálně ve dvaceti případech neoprávněně vyrobil přibližně 80 gramů pervitinu, kterým pokrýval svoje potřeby a taky ho distribuoval mezi další uživatele na Přerovsku, Prostějovsku a Kroměřížsku," doplnila mluvčí Zajícová s tím, že při domovní prohlídce byla také nalezena a zajištěna mast z lékařské vazelíny a sušené marihuany s obsahem THC, kterou vyrobil v únoru letošního roku a byla určená k prodeji dalším osobám.

K protiprávnímu jednání se doznal a s policisty spolupracoval. Trestní stíhání obviněného muže, který byl za stejnou trestnou činnost již dvakrát v minulosti odsouzen a nějakou dobu i vězněn, je vedeno na svobodě. 

Krajští kriminalisté rozkryli síť výrobců a distributorů pervitinu.
Na Hané rozkryli síť vařičů pervitinu, vyrábělo se i v Prostějově