Incident se stal v úterý před půlnocí v centru města. Napadenou osmadvacetiletou ženu zachránil od dalších ran anonymní telefonát na služebnu městské policie.

"Na místě strážníci od napadené ženy zjistili, že k potyčce došlo mezi ní a jejím otcem, který mezitím odešel. Žena měla štěstí, jelikož incident viděla skupinka náhodných svědků, kteří útočníkovi v dalším napadání zabránili. Ti strážníkům potvrdili, že muž na ženu křičel, hádali se, a následně ji fyzicky napadl údery do hlavy a horní části těla," informovala mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová.

Osmadvacetiletá žena měla vyražený zub a viditelné odřeniny. Strážníci ji převezli do nemocnice a jejího otce našli v bytě nedaleko.

"Dotyčný byl v podnapilém stavu a napadení dcery popřel. Dechovou zkoušku odmítl. Svým jednáním je čtyřiapadesátiletý muž podezřelý z přestupku proti občanskému soužití," doplnila Greplová.

Vzhledem k tomu, že k napadení došlo mezi osobami blízkými, bude přestupek projednán správním orgánem pouze se souhlasem napadené ženy. O tom byla poškozená hlídkou řádně poučena.