Sedmadvacetiletého muže pobodal u obchoďáku v Mohelnici nožem dvaadvacetiletý mladík. Vážně zraněný skončil v péči lékařů a musel být převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Jeho stav je nyní kritický.

„Ještě téhož dne jsme zadrželi dvaadvacetiletého mladíka, podezřelého z násilného útoku. V neděli jsme zahájili trestní stíhání a bylo mu sděleno obvinění ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Muž je ve vazbě.

Nůž, kterým 19letý mladík zaútočil na svého dědečka a jeho známého v Postřelmově
Hrůza v Postřelmově: mladík vraždy plánoval, jeho duševní stav vyvolává pochyby

„O návrhu v pondělí 14. listopadu odpoledne rozhodoval Okresní soud v Šumperku, který obviněného poslal do vazby. Po tomto rozhodnutí byl mladík policejní hlídkou eskortován do Vazební věznice v Olomouci," řekla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Rozepře a útok

„Poškozený se dostal do rozepře a potyčky s pětadvacetiletým mužem, kterému na pomoc přispěchal dvaadvacetiletý mladík a nožem poškozeného minimálně čtyřikrát bodl. Poté z místa utekl. Muž utrpěl velmi vážná, život ohrožující zranění, s nimiž byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Útočníka se záhy policistům podařilo vypátrat a zadržet. Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří mladého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda ve stadiu pokusu. V případě prokázání viny a odsouzení mladému muži hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ upřesnila policejní mluvčí Marie Šafářová.