V průběhu prosince v roce 2016 pracoval obžalovaný jako zedník pro stavební firmu Almeco na výstavbě haly v Napajedlích. Zde se podle obhajoby měl nacházet také v den útoku.

Potvrdila to i jeho současná partnerka.

„Ráno ode mě odjel do práce, kde byl celý den. Psali jsme si o tom v průběhu dne zprávy na mobil,“ vysvětlila.

Konverzaci mezi ní a Žondrou však nemohou policisté zkontrolovat.

„Zprávy jsme z telefonů mazali, protože jsme v té době oba ukončovali naše předchozí vztahy,“ vysvětlil Žondra.

Punkevní jeskyně jsou nejnavštěvovanější v Moravském krasu
Krápníky za svitu baterek. Zimní Moravský kras láká na běžně nepřístupná místa

Spolupracovníci si myslí, že v práci byl

Přítomnost obžalovaného na stavbě v době napadení se nepodařilo potvrdit ani dalším předvolaným svědkům.

„Asi není možné přesně dokázat, zda byl v den napadení Radim Žondra v práci. V ten den ale byla na stavbě jedna z mnoha kontrol, a kdyby tam nebyl, někdo by si toho nejspíše všiml,“ vysvětlil bývalý spolupracovník obžalovaného a stavbyvedoucí Michal Zbránek.

Že Žondra strávil dvacátý prosinec v práci na stavbě haly v Napajedlích si myslí také jeho bývalý zaměstnavatel Petr Křenek. 

„Následující den se na stavbě betonovali nějaké výkopy, které bylo den předtím nutné osadit. Pamatuji si, že na tuto práci byl Žondra v Napajedlích přítomen,“ uvedl.

Jestli se obžalovaný opravdu dvacátého prosince nacházel na staveništi není možné určit ani ze stavebních dokumentů.

„V žádném ze záznamů se neuvádějí přímo jména zaměstnanců, kteří ten den na stavbě byli, pouze jejich počet,“ vysvětlila předsedkyně senátu Dagmar Bordovská.

Hradišťan v Muzeu kočárů v Čechách pod Kosířem
Hradišťan pobavil i překvapil, u kočárů zavládla tříkrálová pohoda

Jsem možná rozmazlený fracek, ale nejsem hloupý

Za vydírání a porušování domovní svobody hrozí obžalovanému až dvanáct let ve vězení. Radim Žondra však stále trvá na své nevině.

„Jedna z psycholožek, která zpracovávala můj psychologický posudek o mně řekla, že jsem možná rozmazlený fracek, ale nejsem tak hloupý abych něco podobného udělal, a s tím souhlasím,“ uvedl v úterý před soudem.

Soud s Radimem Žondrou, kterého policie dopadla na základe anonymního upozornění poté, co už případ odložila, bude pokračovat v únoru. Dnešního jednání se zúčastnil také mluvčí Petry Kvitové Karel Tejkal.

„Petra Kvitová je momentálně pracovně v Austrálii. Má zájem vypovídat a snad bude přítomna u příštího soudního jednání,“ sdělil.

Petra Kvitová
Měl napadnout Kvitovou, zůstane ve vazbě. Soud si chce vyslechnout další svědky
Muž, který měl údajně přepadnou Petru Kvitovou, u brněnského soudu v roce 2012 - ten jej potrestal 7,5 roky vězení za násilné loupeže na seniorech
Za pořezání Kvitové padla žaloba. Fotbalistovi hrozí 12 let