„Staršího muže několikrát udeřili do obličeje, přestože jim řekl, že v domě žádné peníze nemá,“ uvedla prostějovská policejní mluvčí Alena Nedělníková s tím, že pachatelé opravdu v domě nic nenašli a po pár minutách utekli. Zraněný a otřesený muž přivolal policii.

„Hlídka pátrala v okolí. Bohužel bezvýsledně. Nepomohl ani policejní psovod,“ poznamenala Nedělníková. Po mužích se dál intenzivně pátrá, oběma hrozí až desetiletý trest za mřížemi.

Prostějovští kriminalisté dostali od začátku roku na stůl už čtyřicet loupeží. K těm nejzávažnějším patří případ z minulého týdne, kdy maskovaný muž přepadl se střelnou zbraní poštu v Pavlovicích u Kojetína.

„Ve dvaadvaceti případech se nám pachatele podařilo dopadnout. Vzhledem k tomu, že loupežné přepadení je po vraždě jedním z nejzávažnějších trestných činů, považujeme to za velký úspěch,“ dodala mluvčí Nedělníková.

Při loupežích používali pachatelé střelné zbraně, nože i vlastní pěsti. Žádná z obětí naštěstí nepřišla o život. Přepadení většinou utrpěli pohmožděniny, drobné tržné rány a otřesy mozku.