Večírek na sídlišti

Dispečink prostějovské městské policie přijal oznámení o rušení nočního klidu předminulý pátek na sídlišti západ. Za zavřenými dveřmi byla slyšet hlasitá hudba a hovor. Strážníci dorazivší na místo zkontaktovali uživatele bytu.

"Čtyřiadvacetiletý muž uvedl, že v bytě žije se svojí pětadvacetiletou přítelkyní. Společně si domů pozvali své přátele na párty a pozdní hodinu si údajně neuvědomili," informovala mluvčí městské policie Tereza Greplová, která doplnila, že uvedení přátelé z bytu odešli ještě před příjezdem hlídky.

Mladý pár svým jednáním porušil nejen mimořádná ochranná opatření vydaná vládou, spočívající v omezení volného pohybu osob ale zároveň je podezřelý i z přestupku proti veřejnému pořádku.

Pili lahváče na veřejnosti

Ve stejný den v odpoledních hodinách vyjížděli strážníci prověřit telefonické oznámení o dvojici konzumující alkohol na veřejném prostranství v Olomoucké ulici, oznámení se ukázalo jako pravdivé.

"Strážníci zajistili ve dvorním traktu domu dva muže ve věku 24 a 32 let. Oba se doznali konzumaci lahvového piva," popisovala Tereza Greplová.

Strážníci dvojici poučili o porušení mimořádných vládních opatření, která zakazují konzumaci alkoholu na veřejném prostranství. Svým jednáním se oba dopustili přestupku dle krizového zákona.

Kouřili na pavlači

V noci z předminulé soboty na neděli přijali strážníci oznámení o rušení nočního klidu v sousedním bytě.

"Na místo přivolaná hlídka zkontaktovala v uvedeném bytě dvacetiletého muže.

"Muž uvedl, že měl rodinnou návštěvu a doznal se k rušení nočního klidu při kouření na pavlači, kde s ostatními kuřáky vedli hlasitý hovor, kterým patrně rušili sousedy. O svém protiprávním jednání byl hlídkou poučen," uvedla Tereza Greplová s tím, že viníkovi může být uložena za přestupek proti veřejnému pořádku pokuta do výše deset tisíc korun.

Všechny výše uvedené případy byly oznámeny příslušnému správnímu orgánu k dořešení.