Ukradl z pařezu fotopast

Monitoring zvěře přerušen. Během uplynulého víkendu odcizil neznámý pachatel z pařezu stromu uchycenou a zamaskovanou fotopast za dvanáct tisíc korun. Stalo se tak v místech zvaných Kopaninka v katastrálním území obce Bousín.

"Po pachateli pátrají plumlovští policisté. V případě dopadení a odsouzení mu hrozí za přečin krádež až dva roky za mřížemi," informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Pokrytí 5G. Ilustrační koláž
5G na Prostějovsku: jak postupuje pokrytí. A co jinde v kraji?

Rumový fajnšmekr ruce zákona neunikl 

Dostal chuť na dobrý alkohol. Drahý a kvalitní rum má zřejmě velice rád třiadvacetiletý muž, jenž navštívil o víkendu ve večerních hodinách obchod v centru města.

"V oddělení alkoholu si vybral lahev rumu značky ZACAPA v hodnotě 1 599 korun. Na nic nečekal a rovnou vyběhl i s odcizenou lahví na ulici přes pokladní zónu," informoval mluvčí prostějovských městských policistů Petr Zapletal s tím, že zaplatit vzhledem k rychlosti útěku nestihl a dle jeho chování to neměl ani v plánu.

Strážníkům se podařilo ve spolupráci s Policií ČR a ochrankou obchodu zjistit totožnost pachatele. Přestupkové jednání proti majetku bylo po zadokumentování oznámeno příslušnému správnímu orgánu.

Ilustrační foto
Šedesátník jel v Prostějově příliš rychle a ještě nadýchal

Z kanceláře zmizely i váhy  

Přes uplynulý víkend se neznámý pachatel vloupal do kanceláře v prostějovské Kostelecké ulici. Zloděj vypáčil okno a vnikl do budovy.

"Z kanceláře si odnesl stolní počítač s monitorem, klávesnicí a myší, dále tiskárnu se skenerem, starožitné laboratorní váhy a ochranou přilbu s filtrem proti prašnému prostředí," informoval policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že vyčíslená škoda činí dvacet tisíc korun. Pachateli hrozí za přečin krádež trest odnětí svobody až na dva roky.