Kradl na vrátnici

Prostějov – Rozmanitý lup si málem odnesl zloděj z vrátnice sportovního zařízení v Prostějově. Ke krádeži došlo ve středu krátce po třetí hodině v noci.

„Zloděj do objektu vnikl po násilném překonání zavřeného okna. Následně vrátnici prohledal a ukradl z ní dva tisíce korun, defibrilátor, notebook značky HP, plastový kufr s ovládáním časomíry, mikrofon a externí disk. Při krádeži ho však vyrušil pracovník ostrahy a proto věci, které chtěl ukrást, nechal kromě hotovosti na místě zanechal a utekl," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. V případě dopadení a odsouzení hrozí zloději až dva roky vězení. 

Vybílil auto

Prostějov – Zanechání dámské kabelky v autě se ve středu vymstilo majiteli auta i kabelky. Někdy mezi čtvrt na jedenáct a polednem se totiž do vozidla Volvo odstaveného u zadního vchodu do prostějovského městského hřbitova vloupal zatím neznámý zloděj.

„Ke vloupání do auta ho zřejmě motivovala dámská kabelka umístěná na podlaze mezi předním a zadním sedadlem. Proto zloděj rozbil skleněnou výplň pravých zadních dveří a kabelku ukradl. Spolu s ní řidička přišla o peněženku s osobními doklady, platební kartou a třemi sty korunami, mobilní telefon a svazek klíčů," sdělil policejní mluvčí František Kořínek s tím, že zloděj způsobil škodu za více než dvacet tisíc korun. Nyní mu hrozí až dva roky vězení.