Při nakupování přišla o peněženku

Prostějov – Chvilka nepozornosti přišla draho šestadvacetiletou ženu v prostějovském supermarketu. Ve středu odpoledne ji v prodejně okradli. „Žena přišla o peněženku s celým obsahem. Zloděj v nestřeženém okamžiku ukradl peněženku z kabelky. Mladá žena v ní měla nejen osobní doklady, ale také osm set padesát korun a platební kartu," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Dodala, že zloděj ženě způsobil škodu za téměř čtrnáct set korun. Hrozí mu až dva roky vězení.

„Pamatujte, že kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí. Tedy například nákupní centra, hromadné dopravní prostředky, sportovní a kulturní akce, hrady, zámky a muzea. Často využívají nepozornosti lidí a v nestřeženém okamžiku je okradou," upozornila policejní mluvčí.

Přidala také několik rad, jak se okradení vyhnout.

„Peněženku uložte na dno nebo do spodní části kabelky nebo nákupní tašky. Kabelku nebo tašku přes rameno nenechávejte viset na zádech, nepokládejte je v obchodech na police a nenechávejte je v nákupním vozíku. Mějte je stále na očích," řekla Irena Urbánková. 

Vykradl dům

Vranovice-Kelčice – Nářadí vzal z neobydleného domu v Kelčicích zloděj. Do objektu se vloupal někdy mezi sedmým a devátým prosincem.

„Nejprve poškodil pletivo oploceného pozemku, na němž se dům nacházel. Poté rozbil jedno z oken domu, dostal se dovnitř a ukradl elektrický hoblík, elektrickou sponkovačku, soupravu na řezání trubkových závitů a vysavač," řekla k ukradeným věcem policejní mluvčí Irena Urbánková. Zloděj za sebou nechal škodu před šest tisíc korun. Za vloupání do domu mu hrozí až dvouleté vězení. 

Z kanceláře zmizel notebook

Prostějov – Škodu za více než deset tisíc korun způsobil zloděj, který se v noci z úterý na středu vloupal do kanceláře v Hradební v Prostějově.

„Zloděj se do ní dostal po poškození dveří a ukradl z ní notebook značky Acer. Celková škoda ukradením a poškozením byla předběžně vyčíslená na deset a půl tisíc korun," informovala policejní mluvčí Irena Urbánková. Zloději hrozí až dva roky vězení.