Chytil ho pod krkem

První z nich se stalo v sobotu 23. března kolem deváté hodiny večer na Vrahovické ulici v Prostějově, při kterém došlo k přepadení osmnáctiletého mladíka skupinkou několika osob.

„Když procházel ulicí, přistoupili k němu čtyři muži, kteří po něm požadovali peněženku a mobil. Když mladík odmítl, jeden z nich ho chytil pod krkem a přitiskl k plotu. Další dva ho drželi a čtvrtý šacoval. Nakonec mu z kapsy kalhot ukradli mobil," popsala přepadení mluvčí policistů Irena Urbánková a dodala, že mladík nahlásil indicent až minulý týden v pátek.

„Podle jeho popisu se mělo jednat o čtyři muže snědší pleti. Jeden z nich, který ho držel pod krkem, měl být ve věku kolem třiadvaceti let, vyšší postavy a mohl měřit kolem 190 centimetrů. Měl krátké černé vlasy, byl oholený a v levém uchu měl mít výraznou náušnici, a to stříbrnou pecku s čirým kamínkem. Na sobě měl černou bundu s kapucí a modré upnutější rifle. Druhý z nich, který mladíka prohledával, byl ve věku kolem šestadvaceti let a měl bradku bez knírku. K dalším dvěma se nepodařilo zjistit žádné bližší informace," popsala pachatele Irena Urbánková.

Udeřil ji pěstí

Ke druhému přepadení došlo minulou sobotu kolem půl druhé v noci na ulici Dukelská brána v Prostějově mezi budovou ČSOB a Atria.

„Neznámý muž se znenadání objevil před jednadvacetiletou ženou, která tudy procházela, a udeřil ji pěstí do obličeje. Ta po úderu spadla na zem, čehož zloděj využil, strhl jí kabelku z ruky a utekl. Žena v ní měla kromě oblečení klíče od domu, peněženku s penězi a osobními doklady, zlaté šperky a kosmetiku. Celkově přišla o věci za deset tisíc korun," informovala tisková mluvčí policistů.

Podle popisu se mělo jednat o muže mladistvého vzhledu, vysokého kolem 170 centimetrů. Na sobě měl mít černé kalhoty a černou bundu, na hlavě měl tmavé vlasy v délce po uši.

Po pachatelích policisté intenzivně pátrají a s žádostí o pomoc se obrací na veřejnost. „Jakékoliv informace, které by mohly pomoci při objasnění případů a dopadení pachatelů, mohou občané sdělit na kterékoliv policejní služebně, případně na bezplatnou telefonní linku 158," doplnila Irena Urbánková.