Vykradl dům

Plumlovsko – Elektronika a cennosti zmizely v pátek z rodinného domu na Plumlovsku.

„Zloděj se do objektu dostal po vypáčení okna. Následně dům prohledal a ukradl věci v hodnotě více než čtyřicet čtyři tisíc korun," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Dodal, že zloději hrozí až dva roky vězení. 

Falešná vnučka vylákala čtvrt milionu

Prostějov – Oklamat seniorku z Prostějova se minulý týden rozhodla žena. Ta se po telefonu vydávala za její vnučku. Snažila se tak od důchodkyně vylákat peníze na nákup auta.

„V pátek telefonicky žena přesvědčila téměř pětaosmdesátiletou paní, že je její vnučka. Peníze poté u seniorky vyzvedl spolupachatel podvodnice, který se vydával za kamaráda vnučky," sdělil policejní mluvčí František Kořínek. Podvodníci si oklamáním osmdesátnice přišli na dvě stě padesát tisíc korun. Za podvod jim hrozí rok až pět let vězení.

„Tento případ je téměř vzorovou ukázkou, jak podvodníci často pracují. Policie doporučuje větší finanční hotovost uložit raději do banky. Také nikomu neříkejte o tom, kolik peněz nebo šperků vlastníte," řekl František Kořínek a přidal ještě jednu radu.

„Neřešte finanční záležitosti telefonicky. Pokud váš příbuzný bude potřebovat pomoc, rád vás navštíví," doplnil. 

Cyklista nedržel řídítka, skončil na silnici

Prostějov – Na kapotě auta skončil v pátek devatenáctiletý cyklista. Mladík jel odpoledne po Vrahovické ulici v Prostějově, část jízdy přitom nedržel řídítka.

„V okamžiku kdy cyklista nedržel řídítka se mu smeklo přední kolo a upadl na vozidlo Škoda Fabia. To ho právě předjíždělo," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Řidič automobilu zastavil a cyklista z vozidla upadl na silnici.

„Při nehodě si cyklista způsobil lehké zranění. Skončil na ošetření v prostějovské nemocnici. Ke škodě na kole ani autě nedošlo," doplnil policejní mluvčí s tím, že mladík dostal od policistů pokutu.