"Prvním byl sedmadvacetiletý muž jedoucí v sobotu před třiadvacátou hodinou mezi obcemi Domamyslice a Mostkovice. Muži policisté naměřili necelou čtvrt promili alkoholu, test navíc ukázal přítomnost látky cannabis," sdělil policejní mluvčí František Kořínek.

S výsledkem řidič souhlasil a přiznal užití marihuany předchozího dne a taneční drogy asi před týdnem.

Ve stejný den hodinu před půlnocí při jízdě využíval celou šířku komunikace pětadvacetiletý muž v Nezamyslicích.

"Tomu policisté naměřili téměř dvě promile alkoholu v dechu. Muž se změřenými hodnotami souhlasil a přiznal vypití osmi piv a čtyř odlivek „zelené“," řekl policejní mluvčí.

V neděli pozdě večer další cyklista nadýchal při zastavení ve Vrahovicích skoro promili alkoholu.

Následky nehody u Nezamyslic
U Nezamyslic se srazilo auto s náklaďákem

Dalším podnapilým cyklistou byl dvaatřicetiletý muž jedoucí v pondělí v jednu hodinu ráno Svatoplukovou ulicí v Prostějově.

"Také jeho styl jízdy a poté i chování vykazovalo zjevné známky opilosti. Dechovými zkouškami u něho policisté naměřili dvě a půl promile alkoholu. Prý pil pivo a Fernet," shrnul chutě cyklisty policejní mluvčí.

Posledním zjištěným podnapilým víkendovým cyklistou byl dvaapadesátiletý muž, který se zároveň stal rekordmanem v míře opilosti.

"Na jeho ovlivnění alkoholem policisté přišli poté, co byli v neděli před devatenáctou hodinou přivoláni do Foerstrovy ulice v Prostějově, na místo jeho havárie. Hlídka zjistila, že muž zřejmě vlivem požitého alkoholu nezvládl řízení, najel na obrubník a upadl na chodník vedoucí kolem komunikace. Při pádu utrpěl zranění, se kterým byl hospitalizován v prostějovské nemocnici," řekl František Kořínek.

Muž nadýchal téměř tři promile alkoholu. Jemu i dalším opilým cyklistům policisté zakázali další jízdu. Pro své jednání jsou podezřelí z přestupku, za který jim hrozí až dvacet tisíc korun pokuty.

Ilustrační foto
Přes 40 vloupání. Vykradač chat zvaný "Televizní fantom" dostal stopku