„Ve čtvrtek kolem druhé hodiny odpoledne vystoupila v Biskupicích na dolní autobusové zastávce a šla domů. Po cestě ji však předjel tmavězelený Ford. Řidič stáhl okénko a zeptal se dívky, zda nechce svézt. Na to dívka odpověděla, že ne. Pak se muž zeptal kam děvče jde. Dostal odpověď, že domů. Řidič bez dalšího slova odjel,“ popsala celou událost prostějovská policejní mluvčí Eva Čeplová. Doma dívka vše řekla své matce. Ta dala vědět známým po internetu a dceři řekla, ať věc oznámí zítřejší den řediteli školy ve Vrbátkách. Ředitel pak kontaktoval policii.

Od dívky získali policisté i popis muže.

„Jednalo se o muže ve věku přes šedesát let, asi silnější postavy, šedivých vlasů s horní pleší, kulatého baculatého obličeje. Oblečenou měl nejspíše černou košili. Ford byl zřejmě krátký Focus,“ uvedla policejní mluvčí.

Podle policistů se jedná o naprosto ojedinělý případ, za posledních několik let podobnou věc totiž neprošeřovali.

Policisté proto upozorňují děti, aby se zbytečně nevydávaly do nebezpečí.

„Do školy choďte po bezpečné cestě, vhodné je domluvit se s kamarádem a chodit společně. Vyhýbejte se nebezpečným zákoutím, nepřehledným místům a neosvětleným cestám. Nebavte se s cizími lidmi, nikam s nimi nechoďte, ani k nim nesedejte do auta. Nic si od nich neberte. Když se vás na něco zeptá řidič cizího auta, například na cestu, stůjte vždy od tohoto auta dál a buďte připraveni rychle utíkat! Všímejte si neznámých a podezřelých lidí v domě. Nevstupujte s neznámými lidmi do výtahu. Nejezděte autostopem, je to velmi nebezpečné!“ varovala školáky Eva Čeplová.