„Zloděj bral vše, co se mu hodilo. Elektroniku, šperky, lyžařské vybavení, kosmetiku, klíče od aut či mobilní telefony. Z prodejny ukradl cigarety za téměř třicet tisíc korun a ze sběrných surovin s jedním ze svých společníků přenosnou pokladnu, LED televizor a box s nářadím," vyjmenovala mluvčí policistů Irena Urbánková a dodala, že celkově napáchali škodu za 143 500 korun.

Některé krádež zvládal muž sám, s některými mu pomáhali jeho dva komplicové, a to pětatřicetiletý a o tři roky mladší muž z regionu.

Zloděj také dvakrát ukradl i auto.

„V prvním případě se jednalo o Volkswagen Tiguan, který těsně po krádeži předal svému společníkovi. Ve druhém případě ukradl Škodu Fabii, kterou nechal odstavenou na ulici Bohumíra Šmerala v Prostějově. Zloděj také převzal od svého společníka kradený Volkswagen Passat Variant, se kterým se projížděl po silnicích," uvedla policejní mluvčí.

Policisté navíc zjistili, že muž není v krádežích žádným nováčkem. Nyní jej stíhají vazebně, protože muž už sedí v olomoucké vazební věznici za předchozí krádeže. Podobně je na tom i jeho starší společník, který už sedí ve vazební věznici, mladšího komplice policie vyšetřuje na svobodě. Zloději a jeho mladšímu společníkovi hrozí až pět let za mřížemi, starší komplic může zůstat ve vězení až o rok déle.