Uvolněný poklop od kanálu vyšel draho

Prostějov – K poškození dvou aut došlo v neděli po poledni na šestnáctém kilometru dálnice D46 ve směru na Prostějov. Obě vozidla značky

Dva řidiči najeli na dálnici do uvolněného poklopu od kanálu.Zdroj: Policie ČRŠkoda najela na poklop kanalizační šachty, který se na komunikaci pravděpodobně dostal poté, co byl ze šachty umístěné mimo jízdní pruh uvolněn projíždějícím vozidlem.

„Vzhledem k hustému provozu řidiči poškozených vozidel poklop viděli na poslední chvíli a najetí na něho se jim již zabránit nepodařilo. Ke zranění lidí při nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody na vozidlech byla předběžně vyčíslena na padesát tisíc korun. Příčiny a okolnosti nehody šetří policie," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Cyklista spadl z kola, protože byl opilý

Olšany u Prostějova – Menší šok zažil v pátek večer řidič, který projížděl po silnici po devatenácté hodině mezi Olšany u Prostějova a Lutínem. Na cestě totiž nalezl ležícího cyklistu.

„Pětačtyřicetiletý muž na jízdním kole jel od Lutína k obci Olšany u Prostějova. Nezvládl však řízení a upadl na komunikaci, při čemž si způsobil zranění. Ležícího na vozovce ho nalezl řidič projíždějícího vozidla, který mu přivolal lékařskou pomoc," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Ke zranění dalších lidí ani ke škodě na majetku nedošlo. Přivolaní policisté u muže provedli dechovou zkoušku, která ukázala více než dvě a půl promile alkoholu. Nehodu nadále řeší policisté. „Vzhledem ke zjištěné opilosti je cyklista v současnosti podezřelý z přestupku, za který mu hrozí pokuta až dvacet tisíc korun," uvedl František Kořínek.

Z barů se vracely okradené

Prostějov – Hned dvě krádeže v prostějovských barech zaznamenali o víkendu policisté. K první došlo v sobotu před půl čtvrtou ráno v centru města.

„Dosud neznámý zloděj osmadvacetileté ženě ukradl dámskou kabelku. A to zároveň s koženou bundou, mobilním telefonem značky Lenovo a růžovou dámskou koženkovou peněženkou s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí čtrnáct set korun. Majitelka na pět minut nechala kabelku volně položenou na lavici," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Škody se vyšplhaly na deset tisíc korun.

Obdobně neopatrná byla i jednadvacetiletá žena o den později. V baru v centru města Prostějova mezi druhou a šestou hodinou ráno měla volně odloženou kabelku s mobilním telefonem. „V tomto případě žena přišla pouze o mobilní telefon typu Samsung Galaxy A5 v hodnotě osm tisíc korun," sdělil policejní mluvčí.

Zloději jsou pro své jednání podezřelí z trestného činu krádež. Pachatel prvního uvedeného případu navíc ještě z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Oběma pak hrozí až dva roky vězení.