Srážka skončila zraněním cyklisty

Biskupice – Srážku cyklisty s autem řeší po čtvrtku policisté dopravního inspektorátu. K nehodě došlo před šestou hodinou ranní na silnici mezi Kralicemi na Hané a Biskupicemi. „Šestatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem Daewoo z Biskupic směrem na Kralice na Hané. Při jízdě přejel do protisměru, kde čelně narazil do čtyřiašedesáti¬letého cyklisty, který jel v opačném směru. Po nárazu upadl cyklista na vozovku a naštěstí jen s lehkými zraněními byl převezen do prostějovské nemocnice na ošetření," řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Dechová zkouška byla u obou účastníků nehody negativní. Škoda na vozidle a kole byla vyčíslena na devět tisíc korun.

Na cizím dvoře dělal pořádek

Plumlov – Co vedlo prozatím neznámého pachatele k návštěvě dvora v Plumlově je předmětem šetření policistů. „Majitelé po příchodu domů zjistili, že jim nezvaná návštěva dělala nepořádek na dvoře. Na pozemek se vandal dostal po přelezení plotu, kde se pak volně pohyboval. Na vozidle Škoda Favorit vyhnul stěrače, dále pokřivil na zdech umístěná halogenová světla, převrátil plastový sud a zavěsil květináč na jedno ze světel v průjezdu domu," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová k chování člověka. Ke krádeži nebo poškození zařízení domu nedošlo a také žádná finanční újma poškozeným majitelům nevznikla. Policisté tak věc řeší věc jako porušování domovní svobody, za které hrozí dva roky vězení.

Peněženka zlákala zloděje

Němčice nad Hanou – Na svoji lhostejnost doplatil muž v Němčicích nad Hanou, který nechal zaparkované vozidlo Volkswagen na parkovišti u skládky komunálního odpadu. Nechal totiž v přihrádce ve dveřích řidiče viditelně odloženou peněženku. „Té si povšiml neznámý chmaták, který neváhal rozbít okno a peněženku s šesti sty korunami a osobními doklady vzal. Přivolaní policisté případ zadokumentovali a šetří ho pro trestný čin krádež," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.