Zde se hlídka o půl jedné odpoledne rozhodla zkontrolovat automobil Audi, v němž jeli dva lidé odění do ženských šatů.

"Při kontrole si policisté povšimli, že spolujezdcem ve vozidle je pravděpodobně muž převlečený za ženu, s parukou na hlavě a výrazným líčením. Ten se náhle z místa rozběhl směrem k nedalekému potůčku. V běhu pokračoval potokem až k potrubí, do kterého vlezl," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Následovalo dlouhé nahánění.

"Policisté začali muže pronásledovat, ale ten se jim v kanalizaci po chvíli ztratil. Na místo byly postupně přivolány další hlídky, policejní psovod, příslušníci Hasičského záchranného sboru, pracovníci společnosti spravující kanalizační síť, strážníci městské policie a pracovníci Správy a údržby komunikací Olomouckého kraje," vypočítal mluvčí všechny úřady, které muž svým netypickým chováním zburcoval.

Ošemetná křižovatka Průmyslové s Vrahovickou v Prostějově
Vrahovická dostane nový kabát. Zmizí i vlečka a počítá se s podjezdem

Unikal 14 hodin

Policisté záhy zjistili, že se pravděpodobně jedná o jednačtyřicetiletého muže, na kterého byl Okresním soudem ve Vyškově vydán zatykač pro majetkovou trestnou činnost.

Muž nakonec v kanalizačním systému policistům unikal asi čtrnáct hodin. Vzhledem k dlouhé době kdy byl muž na útěku v kanalizaci se s ohledem na vlhko a chlad a chybějící jídlo a tekutiny pátrací akce postupně změnila na akci záchrannou.

Na pokraji vysílení

Z důvodu pokračující operace, kdy jedna z tras kanalizace vedla pod středovým pruhem dálnice, tak musel být uzavřen jeden dálniční jízdní pruh.

"Muž před policisty prchal až do blízkosti benzínové čerpací stanice u Žešova. Nakonec ho policisté na pokraji vyčerpání a podchlazeného nalezli. Krátce před třetí hodinou v noci byl pak z kanalizace vytažen," dodal mluvčí závěr policejní akce. Poté byl muž zatčen a převezen do nemocnice k ošetření. 

Ilustrační foto.
Prostějov sužuje benzínový upír
Nehoda kamionu v Bedihošti
To se jen tak nevidí. Kamion se v Bedihošti propadl do kanálu