Především ve druhé třetině byl lepším týmem, ovšem rozhodovat muselo až prodloužení, ve kterém se stal hrdinou včera sváteční střelec obránce Jakub Ferenc a srovnal tak stav série na 1:1. Třetí utkání se hraje v sobotu v Karviné.

HC ZUBR PŘEROV – HC PLUS OIL KARVINÁ 4:3 PR. (1:0, 1:1, 1:2 – 1:0)

Domácí potřebovali rychle vstřelit první uklidňující branku, což se jim podařilo hned na začátku čtvrté minuty v přesilové hře. Brančík pálil do shluku těl před brankářem Ilášem, u odraženého kotouče byl nejrychleji František Pospíšil, který rozjásal dvě tisícovky diváků.

Také úvod druhé části vyšel lépe žlutomodrým. Ti ubránili zbytek oslabení a Marek Ditrich potáhl puk do útočné třetiny. Jeho první střela šla ještě vedle, ale po následné akci už poslal kotouč do sítě a zvýšil na 2:0.

A poté začal festival neproměněných šancí. Kolařík byl v zakončení faulován a Kotáska v přesilovce vychytal Iláš. Následně první útok Zubrů rozebral defenzivu soupeře do posledního šroubku, ovšem Kolařík sám před gólmanem neuspěl.

A tak přišel trest z ojedinělé akce Karviné. Samiec zpoza brány nahrával Mikšanovi a ten se svižnou střelou zápěstím trefil nad Tihlářovu lapačku – 2:1.

V závěru druhé části pak ještě spálili vyložené tutovky opět Kolařík a po něm i Sakrajda, takže před třetí třetinou bylo utkání ještě stále otevřené.

O vyrovnání se postaral olympijský vítěz z Nagana David Moravec, který prokázal skvělou techniku a po kličce přes beka zamířil do horního růžku.

Ještě hůř bylo Zubrům v čase 44:19, kdy obránci „neodmazali“ puk, Ivan našel přesnou přihrávkou před bránou volného Studeného, který poslal Olejáře poprvé do vedení.

Domácí hnáni skvělým publikem však ukázali bojovného ducha a za pět minut srovnali. Hanák nabil mezi kruhy volnému Janu Kolářovi, jenž zavěsil pod víko.

Přerov měl v závěru ještě jedinečnou možnost jak rozhodnout, když byl v čase 58:15 vyloučen Blatoň, ovšem přesilovou hru nevyužil, a tak se šlo do desetiminutového prodloužení.

Hra ve čtyřech lépe svědčila domácím, kteří v nastavení rozhodli. V signalizované výhodě Sakrajda skvěle našel najetého Jakuba Ference a ten se stal hrdinou okamžiku, když počtvrté překonal Davida Iláše. Série je tedy srovnána.

„Opět jsme se trápili v zakončení, možná ještě víc než v Karviné, což bylo nejvíce vidět ve druhé třetině. Zdálo se mi, jako by byl soupeř unavenější než my. Nás samozřejmě hnali skvělí diváci. Ve třetí třetině jsme si ovšem během pěti minut celé utkání téměř pokazili. Když dáte Karviné šanci, dokáže vytěžit z minima maximum, což byl i dnešní případ. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat a v prodloužení se k nám přiklonilo štěstí,“ okomentoval čtvrteční souboj asistent přerovského kouče Lubomír Václavíček.

Jeho protějšek, hlavní kouč Olejářů Aleš Flašar, měl hlavně připomínky k sudímu.

„Z obou stran to bylo vyrovnané a velmi dobré utkání. Rozhodčí pískal dobře, ale ten závěr mu utekl. Když toleroval tvrdší hru na jedné straně, tak měl stejným metrem posuzovat i zákroky na druhé straně. Bylo to pěkné utkání, jen tohle byla taková černá kaňka. Další zápas hrajeme doma, takže jsme na tahu zase my,“ sdělil.

Branky a nahrávky: 4. Pospíšil (Ditrich, Brančík), 21. Ditrich (Brančík), 50. Kolář (Hanák), 63. Ferenc – 31. Mikšan (Samiec, Moravec), 43. Moravec (Samiec, Javín), 45. Studený (Ivan, Luka).

Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 40:28. Buly: 40:37. Diváci: 1970. Rozhodčí: Held – Linhart, Toman. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3. Stav série: 1:1.

HC ZUBR Přerov: Tihlář – Krajíček, Pospíšil – Vlček, Ferenc – Pala, Faltýnek – Kolařík, Brančík, Ditrich – Kolář, Hanák, Kotásek – Sedlák, Sakrajda, Kočara (54. Kundrátek). Trenér: Pavel Sedlák.

HC Oil Plus Karviná: Iláš – Sznapka, Javín – Hegegy, Štefanka – Galvas, Tomis – Mikšan, Moravec, Samiec – Studený, Ivan, Luka – Holuša, Blatoň, Novák. Trenér: Aleš Flašar.

Jisté je jedno, série se ještě určitě vrátí do Přerova, a to v pondělí, kdy se bude hrát opět od šesti večer. Kdo ovšem bude mít výhodu mečbolu, to se rozhodne v sobotu v Karviné.