Kdy však samotné práce odstartují, v Ruprechtově zatím neví. Nejdřív musí vedení obce uspět s žádostí o dotaci. „Podle našich představ by hřiště mělo stát na zelené ploše v centru obce. O dotace na něj jsme sice už žádali, bohužel jsme zatím nebyli úspěšní," připomněla starostka.

Vedení Ruprechtova se však nevzdává, o dotace zažádá znovu. „Další možnost budeme mít v září. V případě kladného i záporného rozhodnutí se zařídíme, co bude dál," uvedla Švarcová.

Hřiště bude otevřené všem návštěvníkům. Navíc si na něm vybijí energii nejen děti, stejnou možnost dostane i jejich doprovod. „Kromě herních prvků pro nejmenší tam chceme instalovat také fitness prvky pro dospělé. S výstavbou pískoviště ale nepočítáme, zelenou plochu tam hodláme zachovat," informovala Švarcová.

Umístění prvků pro hraní i cvičení přijde Ruprechtovské asi na sto osmdesát tisíc korun. Šetří ale na opravy komunikací a opravu hráze rybníka, proto počítají právě s dotací.

Nové dětské hřiště má přes léto vyrůst třeba v Kučerově. „Doufáme, že vše dopadne podle plánu a hřiště bude už na začátku podzimu hotové," uvedl před časem starosta Kučerova Vlastimil Bačovský. Hřiště chce obec postavit na volném prostoru, který zbyl po zbořeném domě.

MARTINA JAROŠOVÁ