„Meo mánii," která propukla, asi nejlépe dokresluje zájem o vstupenky na středeční zápas.

Půl hodiny po zahájení předprodeje jich pořadatelé prodali na sedm set. V den utkání se pak Meo Aréna zaplnila do posledního místa. Bylo vyprodáno – 3000 diváků.

Stejný zájem fanoušků se dá očekávat i před nedělním zápasem.

„Ještě, než jsme začali prodávat lístky na středeční zápas s Prostějovem, stála venku asi stovka lidí. Během první půl hodiny jsme jich prodali na sedm set," popsal Miroslav Svoboda, zaměstnanec Diskontu v Jiráskově ulici, kde jsou vstupenky k mání.

Fanoušci Zubrů

Nejvíce sázek? Na výhru

Nadšení fanoušků potvrzují i sázkové kanceláře.

„Největší zájem byl o středeční utkání, nejvíce lidí sázelo na výhru Přerova," řekla pracovnice jedné z nich v centru města.

Derby Zubrů s Jestřáby proměnili pořadatelé i fanoušci v opravdovou show. Davy lidí začaly do haly proudit už kolem páté hodiny odpoledne – každý si chtěl totiž najít to nejlepší místo.

Utkání začalo tak, že do potemnělé arény nastoupili nejprve za ohlušujícího pískotu prostějovští hráči, a potom po nich naskakovali na led domácí.

Moderátor představoval jednotlivé hráče HC ZUBR po jménech, vše doprovázely světelné efekty.

„Přes to skandování a potlesk fanoušků jsem téměř neslyšel, co říkám," svěřil se moderátor Jan Leitkep.

Podle něj je Přerov svou podporou fanoušků naprosto výjimečný.

„Přijde mi to až neskutečné na to, že se tu hraje nejnižší soutěž. Podpořit své hráče přišlo více lidí než někdy na extraligu," podotkl.

Zpěvák Pavel Novák ml. žhaví Meo Arénu

Pavel Novák: Jsem hrdý Čech

Nelehký úkol měl před začátkem utkání s Prostějovem zpěvák Pavel Novák, který před třemi tisícovkami diváků zpíval českou státní hymnu.

Na ledě se objevil už jednou – před zápasem s Porubou – tehdy ale zpíval oblíbenou píseň Přerovanů Pihovatá, která se stala letošní hymnou fanoušků.

„Něco takového zažije člověk párkrát za život. Zpíval jsem bez doprovodu, jen na mikrofon. Pro mě byla asi nejtěžší ta zodpovědnost zpívat před takovým množstvím fanoušků," popsal Pavel Novák a dodal, že hymnu zpíval hlavně proto, že to slíbil.

„Řekl jsem, že když postoupíme do finále, zazpívám hymnu. A sliby se mají plnit. Jsem hrdý Čech a prožívám všechny úspěchy našich sportovců," prozradil.

Hejtman přijel vhodit buly

Slavnostní buly z rukou olomouckého hejtmanaČestné buly vhazoval na ledě přerovské Meo Arény olomoucký hejtman Jiří Rozbořil, který si přijel vychutnat atmosféru vyhecovaného hanáckého derby.

Fantastickou kulisu si pochvalovali i fanoušci.

„Pihovatou zpíval celý kotel, všichni tleskali, každý druhý divák měl na sobě dres nebo šálu s motivem klubu. Fandili mladí i staří," popisoval nadšeně jeden z příznivců Zubrů.

„Když chytl Jirka Sklenář poslední nájezd, všichni hráči na něj naskákali, a potom šli slavit před kotel přerovských fanoušků. Celý stadion jim tleskal vestoje," dodal.

Stovky přerovských fanoušků se chystají také na páteční utkání v Prostějově, kde je čeká dost možná vyprodaný stadion o kapacitě pěti tisíc míst.

Jen na první zápas finále jich přijelo z Přerova fandit na pět stovek.

Nedělní zápas: stánků bude více

Fantastickou podívanou by si měli diváci užít také v neděli na domácím ledě.

Lístky na tento vrcholný zápas sezony se budou prodávat v pátek od 14 do 17 hodin, v sobotu pak od 9 do 12 hodin v prodejně Diskont v Jiráskově ulici.

„Atmosféra posledního zápasu byla fantastická, lepší scénář se napsat nemohl. Diváci si užili maximum z hokeje, včetně prodloužení. Všichni byli nadšení, že to kluci dokázali," shrnul jednatel HC ZUBR Přerov Lubomír Svoboda.

Protože si někteří lidé stěžovali na malý počet stánků s občerstvením, hodlají pořadatelé v neděli posílit o další dvě výčepní a prodejní místa.

„O přestávkách se navíc na ledě objeví naše hokejová přípravka, pro kterou bude tato podívaná určitě velkým zážitkem," dodal.