„Na Jesenicku sněží, vozovky jsou sjízdné jen se zimními gumami. Na Šumpersku je kalamitní stav přes Černohorské sedlo a Velké Losiny, u Hanušovic je uvízlý kamion," uvedla v sobotu před devatenáctou hodinou policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na Olomoucku jsou vozovky mokré a zasněžené. Kolem půl páté odpoledne vyjeli v okrese poprvé do terénu silničáři, a to konkrétně na Šternbersko.

„Aktuálně máme na Šternbersku dva sypače, stejně tak na Litovelsku a na Olomoucku jeden. Jedná se o preventivní výjezd. Podle nejčerstvější předpovědi se bude vyskytovat trvalý déšť a také sněženÍ, a to ve všech polohách. Teploty mají být nula až minus tři stupně Celsia. K ránu se dá místy očekávat tvorba náledí, " sdělil o půl osmé večer dispečer olomouckých silničářů.

Motoristy vyzval k opatrnosti. Problémy se vyskytují u Moravského Berouna. Vozovky jsou zde podle policie nesjízdné, je zde spadlý strom a náledí.

„Prostějovsko a Konicko je sjízdné s opatrností, na Přerovsku jsou vozovky mokré , mezi Potštátem a Partutovicemi je spadlý strom," vylíčila dále policejní mluvčí Urbánková. (wja)

SOUVISEJÍCÍ

V regionu bourají řidiči, na silnicích se místy tvoří ledovka

Hasiči měli v sobotu napilno. Zasahovali u nehod a uklízeli spadené stromy