VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Grilujeme s Deníkem – domácí hamburger zdravě

Region - V seriálu Deníku a olomouckého foodie marketu Sklizeno vám dnes přinášíme jednoduchý návod, jak připravit výtečnou lahůdku, domácí hamburger a ukážeme vám, že se dá dokonce připravit i zdravě. Předtím, než začnete grilovat, však zvažte, kde nakupujete suroviny.

5.8.2013
SDÍLEJ:

Domácí hamburger na griluFoto: DENÍK/repro

Podstatnou složkou pro burger je mleté maso. Jedině kvalitní hovězí vám umožní připravit chutný hamburger bez zbytečného tuku se špičkovou nutriční hodnotou.

Pokud by jste měli chuť si vyzkoušet třeba pro své děti vyloženě "zdravý" hamburger, použijte minimum soli a dip k ochucení si připravte z kvalitního bílého jogurtu, bylinek a koření.

Deník doporučuje nákup masa v olomouckém foodie marketu Sklizeno v ulici 8. května, kde mají nejen hovězí maso kontrolované kvality s dohledatelným původem a zároveň tam nakoupíte i další potřebné ingredience (zeleninu, farmářské jogurty, hořtice a grilovací omáčky - vše bez "éček"), a výběr koření.

Domácí hamburger 6 porcí

900 g mletého hovězího na hamburger,
20 g zeleného pepře,
20 g čerstvého tymiánu, nasekaného,
6 ml worcestrové omáčky,
15 g francouzské hořčice,
mořskou sůl,
6 housek na hamburger,
1 cibuli, nakrájenou na plátky,
3 rajčata, nakrájená na plátky,
kečup, majonézu, grilovací omáčku nebo dip z jogurtu a bylinek


Popis přípravy

Ve velké míse smíchejte ingredience a vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Zakryjte je mikrotenovou fólií a uložte do lednice.

Připravte gril na přímé grilování.

Burgery grilujte 3-5 minut z každé strany. Housky rozkrojte a dejte na gril. Bude jim stačit půl až jedna minuta.

Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj burger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky.

Autor: Redakce

5.8.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Tomáš Hradílek 13. den své protestní hladovky při rozhovoru pro Deník
14

Tomáš Hradílek je v nemocnici. Nelze přihlížet smrti vlastního otce, říká dcera

Prostějov (v červeném) porazil Třebíč 9:0
31

Demolice. Jestřábi nasázeli Třebíči devět gólů

Lampiony rozzářily Určice. Uspávání zvířátek si nenechaly ujít davy lidí

Lampiony, zvířátka, vystoupení dětí, pohádka nebo tombola. Takový byl páteční večer v Určicích, kde se konalo tradiční Uspávání zvířátek spojené s lampionovým průvodem obcí.

Martin Kapek: Mám velké štěstí, že mě moje práce baví

ROZHOVOR / V pátek 17. listopadu vystoupila v prostějovském KaSku kapela Traktor, která pochází z Hranic na Moravě. Téměř všechny koncerty mají vyprodané a podpořit je chodí početná základna fanoušků. 

Podnikatel Runták: Přeji si SEFO, je to přesně projekt pro dnešní dobu

Podnikatel, sběratel umění a filantrop Robert Runták má Olomouc a celý kraj rád a nechtěl by mít své kořeny jinde. Má za to, že je potřeba, aby lidé v rodném regionu zůstávali.

Desáté kolo soutěže O nejkrásnější svatební pár Deníku pro rok 2017

FOTOGALERIE / Prsten za 15 tisíc korun od zlatnického mistra Zbyňka Zimčíka z ateliéru Filip v Uherském Hradišti a dva krásné romantické pobyty v hotelech Starý zámek Napajedla a Spa hotel Lanterna. Právě o tyto atraktivní ceny se hraje v dalším ročníku oblíbené soutěže Svatební pár Deníku.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT