VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Grilujeme s Deníkem – domácí hamburger zdravě

Region - V seriálu Deníku a olomouckého foodie marketu Sklizeno vám dnes přinášíme jednoduchý návod, jak připravit výtečnou lahůdku, domácí hamburger a ukážeme vám, že se dá dokonce připravit i zdravě. Předtím, než začnete grilovat, však zvažte, kde nakupujete suroviny.

5.8.2013
SDÍLEJ:

Domácí hamburger na griluFoto: DENÍK/repro

Podstatnou složkou pro burger je mleté maso. Jedině kvalitní hovězí vám umožní připravit chutný hamburger bez zbytečného tuku se špičkovou nutriční hodnotou.

Pokud by jste měli chuť si vyzkoušet třeba pro své děti vyloženě "zdravý" hamburger, použijte minimum soli a dip k ochucení si připravte z kvalitního bílého jogurtu, bylinek a koření.

Deník doporučuje nákup masa v olomouckém foodie marketu Sklizeno v ulici 8. května, kde mají nejen hovězí maso kontrolované kvality s dohledatelným původem a zároveň tam nakoupíte i další potřebné ingredience (zeleninu, farmářské jogurty, hořtice a grilovací omáčky - vše bez "éček"), a výběr koření.

Domácí hamburger 6 porcí

900 g mletého hovězího na hamburger,
20 g zeleného pepře,
20 g čerstvého tymiánu, nasekaného,
6 ml worcestrové omáčky,
15 g francouzské hořčice,
mořskou sůl,
6 housek na hamburger,
1 cibuli, nakrájenou na plátky,
3 rajčata, nakrájená na plátky,
kečup, majonézu, grilovací omáčku nebo dip z jogurtu a bylinek


Popis přípravy

Ve velké míse smíchejte ingredience a vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Zakryjte je mikrotenovou fólií a uložte do lednice.

Připravte gril na přímé grilování.

Burgery grilujte 3-5 minut z každé strany. Housky rozkrojte a dejte na gril. Bude jim stačit půl až jedna minuta.

Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj burger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky.

Autor: Redakce

5.8.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Prostějovští Jestřábi. Ilustrační foto
33

Nepovedený zápas. Jestřábi prohráli v Litoměřicích

Dění na zabraném parkovišti u Kaska v Prostějově
16

Atmosféra kolem zabraného parkoviště houstne, aktivisté odvalují skruže

Dvacáté páté kolo soutěže O nejkrásnější svatební pár Deníku pro rok 2017

FOTOGALERIE / Prsten za 15 tisíc korun od zlatnického mistra Zbyňka Zimčíka z ateliéru Filip v Uherském Hradišti a dva krásné romantické pobyty v hotelech Starý zámek Napajedla a Spa hotel Lanterna. Právě o tyto atraktivní ceny se hraje v dalším ročníku oblíbené soutěže Svatební pár Deníku.

Nově narozená miminka na Prostějovsku - 3. týden roku 2018

Hodně štěstí, zdraví a spokojenosti do života přeje Prostějovský deník narozeným dětem, rodičům gratulujeme.

Husa bez provázku a výcvik lavinových psů: prohlédněte si videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve dnech 18. a 19. ledna 2018.

Záře z obřího skleníku způsobila poprask. Prý se to opakovat nebude

Jako za polárním kruhem si mohou připadat Hanáci, kteří žijí v blízkosti několikahektarových skleníků na hydroponickým způsobem pěstovaná cherry a koktejlová rajčata. Záře nad jedním z nich, ve Smržicích, způsobila rozruch desítky kilometrů daleko.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT
>