VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Grilujeme s Deníkem – domácí hamburger zdravě

Region - V seriálu Deníku a olomouckého foodie marketu Sklizeno vám dnes přinášíme jednoduchý návod, jak připravit výtečnou lahůdku, domácí hamburger a ukážeme vám, že se dá dokonce připravit i zdravě. Předtím, než začnete grilovat, však zvažte, kde nakupujete suroviny.

5.8.2013
SDÍLEJ:

Domácí hamburger na griluFoto: DENÍK/repro

Podstatnou složkou pro burger je mleté maso. Jedině kvalitní hovězí vám umožní připravit chutný hamburger bez zbytečného tuku se špičkovou nutriční hodnotou.

Pokud by jste měli chuť si vyzkoušet třeba pro své děti vyloženě "zdravý" hamburger, použijte minimum soli a dip k ochucení si připravte z kvalitního bílého jogurtu, bylinek a koření.

Deník doporučuje nákup masa v olomouckém foodie marketu Sklizeno v ulici 8. května, kde mají nejen hovězí maso kontrolované kvality s dohledatelným původem a zároveň tam nakoupíte i další potřebné ingredience (zeleninu, farmářské jogurty, hořtice a grilovací omáčky - vše bez "éček"), a výběr koření.

Domácí hamburger 6 porcí

900 g mletého hovězího na hamburger,
20 g zeleného pepře,
20 g čerstvého tymiánu, nasekaného,
6 ml worcestrové omáčky,
15 g francouzské hořčice,
mořskou sůl,
6 housek na hamburger,
1 cibuli, nakrájenou na plátky,
3 rajčata, nakrájená na plátky,
kečup, majonézu, grilovací omáčku nebo dip z jogurtu a bylinek


Popis přípravy

Ve velké míse smíchejte ingredience a vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Zakryjte je mikrotenovou fólií a uložte do lednice.

Připravte gril na přímé grilování.

Burgery grilujte 3-5 minut z každé strany. Housky rozkrojte a dejte na gril. Bude jim stačit půl až jedna minuta.

Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj burger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky.

Autor: Redakce

5.8.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Seřizovači 15 000 Kč Seřizovači a obsluha číslicově řízených strojů *OBSLUHA, SEŘIZOVAČI CNC KOVOOBRÁBĚCÍCH STROJŮ. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: CZ-ISCO 72237. Nástup ihned. I ABSOLVENT. Nabídku posílejte na email hanakov@hanakov.cz, informace na tel. 582 302 341. Požadavky: vyučení v strojírenském oboru nebo praxe v profesi. Úkolová mzda dle výkonu + prémie + motivační příspěvky. PD: PD: Po-Pá 6-14, 14-22, 22-6 hod. Nabízíme závodní stravování, penzijní a životní připojištění, uchazečům s bydlištěm mimo Prostějov nabízíme příspěvek na ubytování v ubytovně. Pracoviště: Pod Kosířem 74, Prostějov.. Pracoviště: Hanakov, spol. s r.o., Pod Kosířem, č.p. 3127, 796 01 Prostějov 1. Informace: .., +420 582 302 341. Gastronomie - Gastronomie Šéfkuchař 30 000 Kč Šéfkuchaři v pohostinství *ŠÉFKUCHAŘ / ŠÉFKUCHAŘKA INDICKÉ KUCHYNĚ. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: CZ-ISCO 34343. Příprava teplé a studené kuchyně, kalkulace menu. Specializace na indickou kuchyni. PD: Po-Pá: 1 směna v rozmezí 6:00 - 16:00 hod. Životopisy zasílejte na e-mail: prace@kozazustalacela.cz. Místo výkonu práce: nám. Edmunda Husserla, Prostějov, Mlýnská 952/2, Olomouc.. Pracoviště: Vlk se nažral, s.r.o.., nám. Edmunda Husserla, č.p. 1634, 796 01 Prostějov 1. Informace: Martin Kulich, . Výroba - Výroba Provozní zámečníci, údržbáři 20 000 Kč Provozní zámečníci, údržbáři ÚDRŽBÁŘI. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Nástup ihned. Osobní kontakt po tel. domluvě paní Mgr. Bartoňová tel.: 727 961 073 (v době 8:00-15:00 hod.) nebo email kristyna.bartonova@alper.cz. Požadujeme: SŠ- strojní zámečník (výhodou), zkušenost na obdobné pozici, samostatné jednání, snaha učit se novým věcem, spolehlivost, flexibilitu., Náplň práce: vyhledávání závad a stanovování technologie oprav, provádění údržbářských a opravárenských prací, ustavování strojů, zařízení, provádění běžných, středních a generálních oprav strojů a zařízení, provádění funkčních zkoušek, evidování technických dat o průběhu a výsledcích prací., Nabízíme: práci ve stabilní české společnosti, pracovní poměr na dobu určitou s možností prodloužení, příspěvek na stravování, adaptační příspěvěk, příspěvek na lázeňský pobyt, příspěvek pro děti zaměstnanců, a další. PD: Po-Pá 6:00-14:00, 14:00-22:00, 22:00-6:00 hod. Pracoviště: Vrahovická č.p. 4530, Prostějov. Pracoviště: Alper a.s., prostějov, Vrahovická, č.p. 4530, 796 01 Prostějov 1. Informace: Kristýna Bartoňová, +420 727 961 073. Řemeslné práce - Řemeslné práce Kovář 19 000 Kč Kováři *OPERÁTOŘI KOVACÍ LINKY (KOVÁŘI). Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 19000 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: CZ-ISCO 72210. Osobní kontakt po tel. domluvě paní Mgr. Bartoňová tel.: 727 961 073 (v době 8:00-15:00 hod.), nebo email kristyna.bartonova@alper.cz. Požadujeme: vzdělání technického směru výhodou, manuální zručnost, dobrý zdravotní stav (těžká práce v horkém provozu), dobrý přístup k práci, zodpovědnost., Pracovní náplň: obsluha kovací linky, výměna zápustkového nářadí, měření vyráběných výkovků. , Nabízíme: dlouhodobou práci na HPP, možnost dalšího vzdělávání, firemní školení, možnost seberealizace a rozvoje, mimořádné bonusy za produktivitu, příspěvek na stravování, adaptační příspěvek, příspěvek na lázeňský pobyt, příspěvek pro děti zaměstnanců a další. PD: Po-Pá 6:00-14:00, 14:00-22:00 a 22:00-6:00 hod. Pracoviště: Vrahovická č.p. 4530, Prostějov. Pracoviště: Alper a.s., prostějov, Vrahovická, č.p. 4530, 796 01 Prostějov 1. Informace: Kristýna Bartoňová, +420 727 961 073.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Provizorní přemostění Romže u Ptenského Dvorku
1 14

Ptenské provizorní mosty budí v lidech emoce, kvůli hluku

Videosouhrn 14.–15. listopadu 2018

Bleskurychle rozhádaný Krumlov a vtip, který se stal skutečností: videa dne

Podzimní loučení. Prostějov chce proti Třinci utnout krizi

Poslední zápas v kalendářním roce je tu. Fotbalisté Prostějova přivítají v předehrávce 16. kola Třinec a svěřenci Oldřicha Machaly by rádi ukončili sedmizápasové čekání na vítězství.

Deník Jana Kakáče z Krasic z 1. světové války - díl 4.

Před sto lety (11. 11. 1918 v 11 hodin) skončila první světová válka. Bojoval v ní i Jan Kakáč z Prostějova - Krasic. Deník, který si vedl, nebyl nikdy publikován. Teď si jej můžete přečíst na pokračování…

Čepice a bundy do akce! Víkend bude chladný, rána mrazivá

Na denní teploty okolo 20 stupňů Celsia můžeme o víkendu zapomenout.

Venčil u řeky psa, ten mu přinesl lidskou nohu. Pak policisté našli i tělo

Torzo lidského těla bylo nalezeno v pátek 9. listopadu u cyklostezky na břehu říčky Haná, protékající mezi Němčicemi nad Hanou a Vrchoslavicemi. Lidskou nohu přinesl svému pánovi pes, se kterým byl pejskař na pravidelné večerní procházce.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT