„Letos je to dvanáctý ročník a na úvod jsme dali jako obvykle prostor regionálním kapelám, abychom dali šanci mladým. Po Hentai Corporation se mohou posluchači těšit na slovenského zpěváka Vašo Patejdla, který zahraje známé písničky, ale také skvělého kytaristu Michala Pavlíčka a nebo kapelu Limetall,“ řekl za organizátory Marek Pazdera.

Myšlenka uspořádat ve Velké Bystřici rockový festival podle něj vznikla zhruba před třinácti lety.

„I když je Velká Bystřice spojená spíše s folklórem a folkem, řekli jsme si s tehdejším místostarostou, že by bylo skvělé uspořádat i rockovou akci. Název jsme si vypůjčili od legendárního festivalu Woodstock. Za ty roky náš festival vyrostl a z kdysi malé akce se stal středně velký festival,“ dodal.

Nejvydařenější ročník

I když loňskou sezonu poznamenala covidová pandemie, Hanácké Woodstock si na své konto připsal nejvydařenější ročník.

„Trefili jsme totiž zrovna dobu, kdy byli lidé nažhavení a hladoví po muzice a návštěvníky přitáhly dobré kapely, které hrály za rozumné ceny. Dá se tedy říci, že loni jsme měli vůbec nejlepší festival,“ zhodnotil.

První prázdninovou sezonu si letos užívají lidé na "Tovačovské riviéře", která vznikla po úpravě břehů Annínského jezera. 3. srpna 2022
První sezona na "Tovačovské riviéře": nával i nedostatky a velký nešvar

Jedním z největších taháků letošního ročníku byl slovenský zpěvák Vašo Patejdl, který zahrál s kapelou své největší hity. Lidé pod pódiem tančili a zpívali písničky spolu s ním.

„Nelitujeme toho, že jsme přijeli, je tu vždycky skvělá atmosféra. Počasí se vydařilo, jen škoda, že trochu více nezapršelo, brodili bychom se blátem a ještě více by to připomínalo legendární Woodstock,“ smáli se manželé z Olomouce.