V Resortu Valachy, který zde provozuje kromě čtyř hotelů také Ski areál Razula a další služby, si můžete užít sáňkování, bobování, jízdu na běžkách, ale také třeba populární snowtubing.

„Když se stále nemůže lyžovat, nechali jsme sjezdovky přístupné pro rodiny s dětmi. Sáňkování a bobování je možné na obou našich sjezdovkách – Razule i Horalu. U obou jsou také výdejní okénka se spoustou dobrého jídla a k dispozici toalety,“ říká mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková. V Bistru Razula dokonce v této době vaří kuchaři nedalekého Spa hotelu Lanterna, který je skvělým jídlem vyhlášený. Denně od 8 do 18 hodin tu připravují burgery, pizzu, borůvkové knedlíky, grilovaná žebra a další dobroty. U okénka restaurace hotelu Horal si zase pochutnáte na guláši nebo hot dogu se zelím.

Velké Karlovice lákají na sáňkování, snowtubing i běžky.Velké Karlovice lákají na sáňkování, snowtubing i běžky.Zdroj: Martina Žáčková

Na obou sjezdovkách si můžete nejen zajezdit na vlastním „dopravním prostředku“, ale také na snowtubingu. Jízda ve sněžném korytu je oblíbeným adrenalinem pro děti. Otevřen je denně od 10 do 16 hodin.

Skvělé podmínky nyní ve Velkých Karlovicích panují i pro běžky. Přímo v obci je až 40 kilometrů upravovaných stop, které se vzájemně prolínají. Pro výlety s děti je nejoblíbenější terén mezi parkovištěm u sjezdovky Razula a kempem Machůzky, který je rovinatý a prostorný. Pokud nemáte běžky, můžete si půjčit v půjčovně na parkovišti u Razuly.

V neposlední řadě je oblast Velkých Karlovic je příjemná i pro „obyčejné“ procházky. Vyrazte třeba k rozhledně Miloňová, která je vzdálená zhruba 5 kilometrů od parkoviště u sjezdovky Razula.