Dýňové slavnosti v Kostelci 
KDY: 4. až 6. října 2019
KDE: Zahradnictví Marciánová, Kostelec na Hané
ZA KOLIK: zdarma

V pátek 4. října startují v Zahradnictví Marciánová v Kostelci na Hané oblíbené Dýňové slavnosti.Program potrvá i o víkendu. Čeká na vás malování dýní, vydlabávání dýní, spousta zábavy, hudební vystoupení, dílničky pro děti i dospělé. Prostě si to můžete skvěle užít.

Dýňové slavnosti 2019Zdroj: archiv zahradnictví

Den architektury 
KDY: 5. října 2019 od 10 hodin
KDE: Náměstí T. G. Masaryka, Prostějov
ZA KOLIK: zdarma

Celorepubliková akce Den architektury se bude letos týkat i Prostějova. Po prostějovských architektonických perlách, které vznikly pod 2. světové válce, provede historička umění Michaela Kučerová. Prohlídka začne v sobotu od 10 hodin u sochy T. G. M.

Kulturní dědictví lidstva
KDY: 5. října od 9 hodin
KDE: hřiště Kobeřice
ZA KOLIK: zdarma

Již IV. ročník sokolnického setkání a lovu dravých ptáků bude hostit sportovní hřiště v Kobeřicích. Místní myslivci ze spolku Předina Kobeřice chystají pro širokou veřejnost ukázky lovu dravých ptáků a také spoustu informací o tom, jak se vlastně k a v přírodě chovat.

Drakiáda a bramboriáda v Holubicích
KDY: neděle od 13 hodin
KDE: hřiště v Holubicích
ZA KOLIK: zdarma

Společná akce obce Stínava a Ptení beze slibů na dětském hřišti v Holubicích. Start drakiády je ve 13 hodin. K chuti přijdou v ohni pečené brambory. Teplý čaj zajištěn.ZměnaZdroj: archiv pořadatelů

NDrakiáda v Čechách pod Kosířem
KDY: v sobotu 5. října od 14 hodin
KDE: Hřiště v Čechách pod Kosířem
ZA KOLIK: zdarma

Drakiáda pro děti i dospělé startuje v sobotu 5. října od 14 hodin na hřišti v Čechách pod Kosířem. Čekají na vás kromě pouštění draků i dobroty z udírny, ochutnávka piva a další občerstvení.

PozvánkyZdroj: archiv pořadatelů

Drakiáda v Kralicích
KDY: v pátek 4. října od 15.30
KDE: hřiště v Kralicích na Hané
ZA KOLIK: zdarma

Drakiáda v areálu fotbalového hřiště v Kralicích na Hané začíná od 15.30 v pátek 4. října. Těšte si i na malování na obličej či opékání špekáčků.
 PozvánkyZdroj: archiv pořadatelů

Drakiáda v Klenovicích na Hané 
KDY: v sobotu 5. října od 13 do 17 hodin 
KDE: Na Větřáku
ZA KOLIK: zdarma

Hasiči z Klenovic na Hané vás zvou na vypouštění draků. Pro děti budou připraveny soutěže. Akce se koná v sobotu 5. října od 13 do 17 hodin Na Větřáku. Budou se opékat špekáčky, připraveny budou i teplé a studené nápoje.

PozvánkyZdroj: archiv pořadatelů

Drakiáda ve Vřesovicích
KDY: v sobotu 5. října od 14 hodin
KDE: sokolské hřiště ve Vřesovicích
ZA KOLIK: zdarma

Drakiáda ve Vřesovicích na sokolském hřišti startuje v sobotu 5. října od 14 hodin. Organozátoři mají pro vás připravené pouštění draků, hry pro děti a táborák s kytarou a špekáčky
PozvánkyZdroj: archiv pořadatelů

Tvorovické řepobraní
KDY: v sobotu 5. října od 14 hodin
KDE: hřiště v Tvorovicích
ZA KOLIK: zdarma

Tvorovické řepobraní aneb po mrkve ani nemrkne. Na hřišti v Tvorovicích se v sobotu koná prima kce. Čekají na vás řepné hry a soutěže, ochutnávka řepných a mrkvových specialit, soutěž ve strouhání řepy a mnohé další kratochvíle.

PozvánkyZdroj: archiv pořadatelů

Klavírní koncert 
KDY: v neděli 6. října od 17 hodin
KDE: Zámek Plumlov
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné

Jde o tradiční koncert Barbory Dostalíkové, který se koná v obřadní síni zámku v Plumlově. Zazní romantické i populární melodie. Koncert se uskuteční v neděli 6. října od 17 hodin. Vstupné dobrovolné.

Maryša
KDY: pátek 4. října se začátkem v 19.30 hodin
KDE: kino Oko v Němčicích nad Hanou
ZA KOLIK: 80 korun

Divadelní představení v rámci Divadelních pátků v němčickém kině Oko. Na Hanou zavítá Divadelní soubor Krupka. Hra bratří Mrštíků Maryša patří do rodinného zlata české dramatické tvorby. Její premiéra se konala 9. května 1894 na jevišti Národního divadla v Praze. Od těch dob tato vesnická tragedie neopouští česká divadla, jak profesionální, tak amatérská. Představení se koná v pátek 4. října se začátkem v 19.30 hodin. Vstupné 80 korun.

Moje Arménie
KDY: v neděli 6. října v 15 hodin
KDE: Regionální muzeum Dobromilice
ZA KOLIK: zdarma

Vernisáž výstavy fotografky Jitky Brabcové se uskuteční v Regionálním muzeu Dobromilice. Výstava bude slavnostně zahájena v neděli 6. října v 15 hodin. Následně bude přístupná v úterky (9.00-12.00), čtvrtky (15.00-17.00) a neděle (14.00-17.00).

Výšovický bajk
KDY: v neděli 6. října od 9 hodin
KDE: start na fotbalovém hřišti ve Výšovicích
ZA KOLIK: startovné 50 korun

Další ročník dětského cyklistického závodu se koná v neděli 6. října v areálu fotbalového hřiště ve Výšovicích. Registrace závodníků od 9.00 do 9.45 hodin. Start prvního závodu v 10 hodin. Všichni závodníci musejí mít cyklistickou helmu. Závody se konají za každého počasí, odměny pro všechny účastníky. Startovné 50 korun.

Hudební retro večer
KDY: neděle 6. října od 14 hodin
KDE: Hotel Zlechov
ZA KOLIK: 50 korun

V neděli 6. 10. na vás čeká hudební večer na hotelu Zlechov. Začátek je ve 14 hodin. Těšte se na živou hudbu, akordeon, kytaru, retro hity, lidovky i aktuální pop. vstupné 50 korun. Rezervace na telefonu: 735126070.

Bruslení veřejnosti 
KDY: v sobotu 5. října od 17.30 do 18.30 hodin
KDE: zimní stadion v Prostějově
ZA KOLIK: podle ceníku

Možnost zabruslit si bude mít prostějovská veřejnost v sobotu 5. října od 17.30 do 18.30 hodin.

Volejbalové derby
KDY: 5. října v 15.00
KDE: Hala Sportcentrum-DDM Prostějov
ZA KOLIK:

Vynikající vstup do nového ročníku extraligové soutěže budou chtít potvrdit hráčky VK Prostějov i v dalším derby. V sobotu hostí soupeřky z nedalekého Přerova a v utkání jsou právě Prostějovanky velkým favoritem.

Basketbalový zápas 
KDY: 5. října od 18.00
KDE: Hala Sportcentrum-DDM Prostějov
ZA KOLIK:

Premiérové utkání nejvyšší basketbalové soutěže čeká na Olomoucko v sobotním podvečeru. Na cestě za obhajobou bronzových medailí jim jako první bude stát nováček z Hradce Králové.

Házená v Kostelci
KDY: neděle 6. října od 10.30
KDE: Sportovní hala v Kostelci 
ZA KOLIK:

Házená, 2. liga TJ Sokol Kostelec na Hané versus HK Tatran Bohunice. Domácí utkání kosteleckých házenkářů se koná v neděli 6. října v tradičním dopoledním čase od 10.30 hodin.