KDY: pondělí 11. - neděle 17. listopadu 2019
KDE: kostel Husova sboru v Prostějově (za Zlatou bránou)
ZA KOLIK: do kapsy minimálně symbolických třicet korun českých a svazek klíčů, budou se hodit  

Čeká vás opravdu bohatý program. Slavnostní zahájení festivalu a výstavy odstartuje v pondělí 11. listopadu v 11.55 hodin v kostele Husova sboru v Prostějově.

Připraveny budou i komentované prohlídky s průvodci v retro kostýmech. Na výstavě dobových artefaktů fotografií, plakátů i dobového tisku z 80. a 90. let zavzpomínají straší i mladší ročníky. Veřejnosti budou zpřístupněné až do soboty 16. listopadu, vždy od 13 do 17 hodin. Pro školy jsou pak výstavy zpřístupněny ve středu 13. a čtvrtek 14. listopadu vždy od 9.00 do 12.00 hodin.

Milovníci divadla si přijdou taktéž na své. Divadelní Studio Viktorka z Holešova uvede Havlovu tragikomedii, Audience a to hned ve dvou reprízách. První bude určena pro školy a soubor ji odehraje v prostorách Cyrilometodějského gymnázia v Prostějově v pondělí 11. listopadu od 10.45 hodin. V sobotu 16. listopadu v 19 hodin se pak dočká druhé reprízy i široká veřejnost, a to v přednáškovém sále Husova sboru.

Milovníci četby si taktéž přijdou na své při křtu nového románu Ladislava Vrchovského „Kdy na slzy není čas“, který se odehraje ve středu 13. listopadu v 17.15 hodin v přednáškovém sále Husova sboru za přítomnosti autora. Domů si pak můžete odnést jeho román i s podpisem.

Zpestření přijde vhod koncertem punk–rockové legendy devadesátých let Vaškova Věšáku, v pátek 15. listopadu od 19 hodin v kostele Husova sboru v Prostějově. 

Ani na děti organizátoři nezapomněli! Během výstavy pro ně bude připraven interaktivní koutek. Budou si moci vyzkoušet pod dohledem svých rodičů jízdu na retro tříkolce, pohrát si se starými dobovými hračkami, nebo se vyfotografovat u motorky Veřejné bezpečnosti či v sajdkáře sovětských okupantů. Celotýdenní akce bude zakončena v neděli 17. listopadu v 10 hodin slavnostní Bohoslužbou za svobodu a demokracii. Po jejím ukončení budete mít poslední možnost využít komentované prohlídky.

Akci pořádá Divadlo Plyšového Medvídka za finanční podpory Olomouckého kraje a Statutárního města Prostějov.

Rezervace prohlídek a vstupů na jednotlivé akce na telefonech: 776 144 074 a 776 71 77 55, nebo prostřednictvím mailu na produkce@divadloplysovehomedvidka.cz

audience, divadloZdroj: divadlo plyšového medvídka30 klíčů pro sametZdroj: divadlo plyšového medvídka