KDY: 15. a 16. listopadu
KDE: Městské divadlo v Prostějově
ZA KOLIK: Vyhnání Gerty Schnirch - 300 Kč; O zlobivé notě - 20 Kč; Perfect Days - 390 Kč/450 Kč

Noc divadel to je především Noc otevřených divadel a výjimečných zážitků. Městské divadlo v Prostějově se k akci pochopitelně připojuje a již v předvečer tohoto velkého divadelního svátku, v pátek 15. listopadu na svých prknech v 19 hodin uvede inscenaci brněnského HaDivadla, Vyhnání Gerty Schnirch. Dramatický příběh pojednává o lidském osudu tvrdě zkoušeném událostmi druhé světové války, o vině Čechů a Němců i o tom, zda je možné vůbec odpustit. Inscenace získala prestižní Cenu Divadelních novin 2015 v kategorii Činoherní divadlo. 

Městské divadlo v Prostějově uvádí brněnskou inscenaci i u příležitosti pětačtyřicátého výročí vzniku HaDivadla, které úvodní desetiletou éru působilo právě v Prostějově a u jehož založení stáli režisér Svatopluk Vála a dramaturg Josef Kovalčuk. 

Sobotní program pak nabídne pestrou škálu akcí. Interaktivní a dobrodružnou pohádku O zlobivé notě, odehraje prostějovský soubor Divadla plyšového medvídka v sobotu 16. listopadu od 10 hodin pro nejmenší diváky.

Od 11 do 14 hodin otevře své dveře pro veřejnost i Národní dům, na kterém v těchto dnech finišují poslední opravy. Ve volné prohlídce tak návštěvníci budou moci po více jak sedmdesáti letech spatřit odkrytou vitráž architekta Jana Kotěry, kterou tehdy němečtí okupanti nechali zazdít.

Večerní program Noci divadel vyvrcholí v 19 hodin inscenací Perfect Days. V romantická komedii nejen o ženách a nejen pro ženy se divákům představí v hlavních rolích Lenka Vlasáková a Jan Dolanský. 

Prostějovská Noc divadelZdroj: Městské divadlo v Prostějově