Jak jste si svůj narozeninový den užila?
Už od jeho začátku jsem měla radost, protože mi konečně přišla červená srdíčka, na která jsem čekala, a pak jsem ještě stihla chvilku navlíkat. Vyšlo mi vlastně všechno, co jsem chtěla. Dokonce i texty, kterých jsem se bála, mi šly samy. A hlavně, prožila jsem jednu z nejlepších premiér, jaké kdy byly, protože přišli přátelé, partneři, lidi hezky reagovali, na jevišti to šlo samo a s kolegy jsme si říkali, že je to nejlepší oslava, jakou jsme si mohli přát. Bylo to neuvěřitelné. Těch oslav mě čeká do léta ještě víc.

TK k muzikálu Maminy (v originále Motherhood - The Musical), který bude mít českou premiéru 21. září
Mužům vstup na vlastní nebezpečí. Lucie Bílá chystá čistě ženský muzikál Maminy

K narozeninám jste si nadělila obnovený muzikál Láska je láska. Je v něm nějaká pasáž, kterou máte obzvlášť ráda?
Miluju scény s Dennym Ratajským. Spadne, a když se zvedá, mám velký problém s tím, abych hrála a nesmála se. Když je na jevišti on a Martin Písařík, stává se ze mě divák. 

Je něco, co jste si do textu vložila?
Protože celou hrou provázím, tak mi strašně záleží na tom, aby mi lidé rozuměli. Aby věděli, o čem to je. Když mám pocit, že byly některé věci řečeny jinak a uměla bych je více zdůraznit, jsem schopná je několikrát zopakovat anebo říct nahlas nebo si s nimi hrát, a to dokud si nejsem jistá, že lidé vědí, o co jde. 

Mimo jiné tam zmiňujete i partnera s Harleyem, kterého máte ve skutečnosti…
Toho jsem tam přidala, aby lidi věděli, co mám ráda. 

Olga Menzelová s manželem Jiřím Menzelem
Jirka mi byl nejblíže v dobrém i ve zlém, říká o svém manželovi Olga Menzelová

Co jste si vůbec k těm letošním narozeninám přála?
Pro mě je nejdůležitější, aby byl můj syn Filip šťastnej a zdravej. A protože jsem na něj neskutečně pyšná, tak bych byla ráda, aby se ke mně pořád hlásil a nebál se mi před lidmi říct, že mě má rád, což už několikrát dokázal.