Rostl v těsné blízkosti domu a místní se obávali, aby se požár nerozšířil. Někteří z nich už před příjezdem hasičů bojovali s ohněm vodou přinášenou ve kbelících. Během několika minut však dorazili na místo nejen místní dobrovolníci, ale i poloprofesi­onálové z Brodku a profesionálové z Prostějova.Požár túje v Otaslavicích

„Hořel vlastně jen vršek keře, vypadalo to, jako by někdo z auta vyhodil nedopalek cigarety. A v tomhle počasí se není co divit, že to chytlo," líčil požár Marek Hýbl, jeden ze zasahujících otaslavských hasičů.

Právě kvůli suchému počasí jsou teď otaslavští hasiči v jednom kole.

„Ve čtvrtek jsme zasahovali na hořícím poli u Vincencova a teď hned po ránu tohle," komentoval výjezd Hýbl. Od skácené túje se vydali místní dobrovolníci rovnou na hasičárnu, aby dali zase do pořádku výzbroj. Neví totiž, kdy zase vyjedou.

„To by si měli ti nahoře uvědomit, že i dobrovolníci na vesnicích jsou potřeba, a měli by jim víc pomáhat. Zatím to vypadá, že jim spíš házejí klacky pod nohy," podotkl jeden z přihlížejících, když muži v modrých uniformách odjížděli.